Crested Butte
1174 Views

Crested Butte

Februar 12, 2016
Skrevet av:

Dag Frode Trollebø

Etter en lengre periode med forkjølelse, influensa og midtveiseksamener var det endelig tid for å flytte på seg. Turen gikk til vakre Crested Butte i Colorado med langløp på programmet.

Første del av sesongen har vært preget av sykdom og jeg hadde ikke konkurrert på en måned da vi ankom Crested Butte forrige helg. Crested Butte er en mindre fjellandsby ca. 5 timers kjøring fra Denver. Byen ligger på over 2700 moh og har om lag 1500 innbyggere. Det som skiller denne skidestinasjonen fra andre skisteder i Colorado er at turismen ikke har nådd denne “skjulte perlen”. For innbyggerne her dreier alt seg om pudder og skikjøring.

På lørdag var det 30. gang Alley Loop ble arrangert. Et 42 km langt skøyterenn med deltagere som gikk for seier i konkurranseklassen eller utkledningsklassen. Alley Loop er også Crested Butte’s største karneval! Atmospheren var helt fantastisk med strålende sol, kaldt og knallgod stemning. Deler av løpet går i gatene i Crested Butte, som var en veldig morsom opplevelse. For min egen del ble rennet resultatmessig en stor skuffelse, men de fine omgivelsene og været gjorde det til en veldig fin dag. 42 km i denne høyden er en manndomsprøve i seg selv! Rennet ble vunnet på photofinish av Mads Ek Strøm (University of Colorado) foran min tyske lag- og romkamerat Moritz Madlener.

Feltet på vei ut av hovedgaten i Crested Butte. Photo Credit: Crested Butte Nordic, Facebook page
Feltet på vei ut av hovedgaten i Crested Butte. Photo Credit: Crested Butte Nordic, Facebook page

På søndag fikk vi muligheten til å spenne på oss randonee-skiene før hjemreisen stod for tur. Crested Butte er et av skistedene som går under radaren, men jeg vil virkelig anbefale skientusiaster til å ta turen dit!

Randonee-tur med temaet
Randonee-tur med temaet

Sjekk også ut denne dronefilmen fra løpet:

https://vimeo.com/154761119

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy