Desembermåned, forberedelser i alle retninger
4455 Views

Desembermåned, forberedelser i alle retninger

Desember 03, 2015
Skrevet av:

Barbro Sætha

Da er jeg, som sikkert mange andre godt i gang med årets siste måned. Det er mye som skjer og med forberedelser i alle retninger.

Jobb skal fullføres, juleforberedelser, sosiale settinger og ikke minst en viktig treningsmåned for gode treningsøkter. For meg er dette en måned med en del mengde. Med innlagt juleferie med ekstra tid til trening og før det, skisamling blir alt lagt til rette for det. Sommer og høstsesongen har vært bra treningsmessig, så nå gjelder det å holde koken litt til. Man må passe på totalbelastningen og sørge for at man prioriterer riktig. Hva er viktigst for deg?

Denne tiden på året fører med seg sykdom, og jeg syns det florerer av snørrete neser, hodepine og feber overalt. Kanskje man blir ekstra obs når man jobber på treningssenter og helst vil unngå alt av sånne saker?

Det gjelder ihvertfall å ta forhåndsregler. Håndhygiene, unngå å fryse, ta med tørre klær til etter trening, beholde gode søvnrutiner og stress ned. Nok og bra mat er også en vesentlig regel for å unngå sykdom. Her kreves planlegging, ha med gode matpakker og mellommåltider på farten og alltid ha en ekstra buffer som for eksempel nøtter som holder seg lenge. Uten nok drivstoff og byggeklosser får vi nedsatt beskyttelse og kroppen blir mer utsatt for rusk i maskineriet.

I skrivende stund sitter jeg på jobb med havregrøten på den ene siden og PC’n på den andre og jeg tar meg selv altfor ofte i å gjøre flere ting på en gang. Multitasking er fint det, men kanskje vi skal fokusere på en ting om gangen innimellom? 🙂

Nå setter jeg meg snart i bilen hjem til bygda. I helga skal det gjennomføres gode økter på ski, komme nærmere godfølelsen, få oppvartning av mamma, kose meg med sport fra flotte Lillehammer og juletapas med gode venninner!

Slenger inn en oppskrift på noe som kan være et godt mellommåltid å ha med seg på farten. Hentet fra boken «Spis deg best».

250 g peanøttsmør                                                        

250 g flytende honning                                                                     
100 g puffet havre                                                        
200 g tørket frukt                                                         
200 g nøtter                                                                    
100 g kokosmasse                                                           
2 ts kanel 
2 ss rapsolje 

– Grovhakk frukt og nøtter 
– Smelt honning og peanøttsmør forsiktig i en kjele   
– Bland inn alle ingrediensene  
– Ha blandingen i en liten langpanne eller kakeform  
– Sett formen i fryseren til blandingen er frossen 
– Ta den ut og skjær i passe biter

 

 

12336434_10153617197595546_807892344_n

 

God helg fra meg 🙂

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy