En liten introduksjon
2674 Views

En liten introduksjon

November 10, 2015
Skrevet av:

magni smêde

Kjære lesere, da er det dags for at også jeg nå slenger meg på den populære trenden «blogging». Ikke at jeg ikke har peiling på hva det går ut på; jeg har jo blant annet hørt om «Bloggerne», «Mammatilmichelle» og»Sophieelise», men selv har jeg aldri blogget før så jeg tror dette skal bli både spennende og gøy. Samtidig håper jeg selvfølgelig at bloggingen min vil underholde dere lesere også, samtidig som jeg håper det vil gi inspirasjon. I første omgang synes jeg det er på plass å introdusere meg selv. Hvem er Magni Smedås?Mitt navn er Magni. Jeg er ei jente på 20 som aktivt satser langrenn og som kommer fra den vesle bygda «Dalsbygda», også kjent som «Johaug land», helt nord i Hedmark. Jeg får ofte høre at jeg er ei sprudlende jente med godt humør og et smil på lur. Jeg liker å være sosial og jeg elsker å bli kjent med nye folk!

Jeg ble jeg født i den gamle bilen vår, midt i Sinsenkrysset i Oslo, en sommerdag i 1995. Ja – man kan vel si at jeg hadde hastverk med å komme til verden siden jeg ikke kunne vente til vi kom fram til sykehuset. Mine to første leveår ble tilbrakt i ei lita blokk i Oslo – hvem skulle vel tro at bygdejenta Magni egentlig kom til verden som ei byjente i hovedstaden?

I en alder av to år tok jeg mine aller første skritt med ski på beina rundt blokka vår i Oslo, og siden den gang har det vel aldri vært tvil om at langrenn er den idretten som har gitt meg mest glede her i livet. Foreldrene mine har alltid vært flink til å ta med meg og mine to søstre på tur, noe som har ført til at jeg elsker å holde meg aktiv ute i naturen. Idretter som fotball, håndball, hopp, orientering, skiskyting og turn har jeg også vært innom i løpet av barndommen i tillegg til langrenn. Det ble vel ganske tidlig bevist at jeg var alt for stiv til å kunne bli en smidig turner også, ergo passet langrenn meg mye bedre. Jeg har også spilt instrumenter som blokkfløyte, keyboard og gitar.

16 år gammel flyttet jeg til skibygda Meråker i Nord-Trøndelag for å begynne på skigymnas. Som skikkelig pappajente var det tøft å flytte hjemmefra på den tiden, men jeg vokste raskt på det og utviklet meg til å bli ei selvstendig jente. Vi var mange som hadde flyttet langt hjemmefra for å satse langrenn i Meråker og vi ble alle godt ivaretatt på skolen. Dyktige trenere, lærere som tilpasset opplegget til skisamlinger og renn, imøtekommende og glade elever, og pratsomme vaktmestere gjorde skolen til et trygt og godt sted å være. Etter fire år på videregående bestemte jeg meg fortsette i Meråker, men denne gangen som høyskolestudent. Jeg studerer nå Idrett grunnfag, et studie som er spesialtilpasset satsing på langrenn og skiskyting. Vi får grundig oppfølging av trenere, som også er våre faglærere, tilpasset opplæring, fri fra skolen i perioden nov-april da skisesongen starter for fullt, og vi får tatt studiet over to år. Utrolig bra opplegg spør du meg!

I langrennssporet har jeg prestert jevnt helt siden jeg var rundt 12 år gammel og nedenfor finner du en liste over de beste resultatene mine helt siden mitt første år med Ungdommens Holmenkollrenn:
-3.plass, fristil, Ungd.Holmenkollerenn 2008
-2.plass, sprint fristil, Hovedlandsrennet 2010
-1.plass, klassisk 15km, Junior NM 2014
-3.plass, klassisk teamsprint for senior sammen med Therese Johaug, sr NM 2014
-2.plass, klassisk 10km, U-23 NM 2014
-Sammenlagtseier i Norgescupen for K 19/20 sesongen 2013/14
-Uttak juniorlandslaget sesongen 2014/15

Sesongen 2014/15 var jeg uheldig og ble satt ut av diverse belastningsskader og to forskjellige virus, noe som gjorde at jeg ikke fikk gått et eneste renn. Per i dag er jeg en del av regionslaget Team Veidekke Innlandet, som består av løpere fra Hedmark, Oppland og Buskerud. Jeg er utrolig glad for å være en tel av TVI hvor jeg har dyktige utøvere rundt meg på hver eneste samling, samt en dyktig trener, noe som legger til rette for at vi alle kan bli mye bedre – sammen! Miljøet på teamet er fantastisk og det er alltid rom for latter og godt humør.

Vel, som vi alle vet er det sesongåpning på Beitostølen om bare tre dager!!! Det er mitt aller første år som senior og jeg er utrolig spent. Det skal bli artig å prøve seg mot verdens beste skiløpere. I tillegg hører jeg at det har kommet litt natursnø på Beitostølen de siste dagene? jippi! Det gleder hele skinorge! 🙂

Det var litt om meg, nå må jeg ut på økt.
Vi blogges!

-MS

image

En liten selfie fra en av høstens fantastiske rulleskiturer i Meråker

 

image

Foto fra jr NM, Mo i Rana 2014

 

image

Fotoshoot med fotograf Tom gustavsen (@goatnized)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy