Forandring fryder
2411 Views

Forandring fryder

Mai 12, 2017
Skrevet av:

administrator

Og så var vi nesten halvveis i mai allerede, og oppkjøringen til en ny skisesong er godt i gang for de aller fleste av oss. Rekordmye snø over hele landet gjør at det i dag – 12.mai – er nysnø og ny-oppkjørte løyper flere steder i landet, for ikke å snakke om i hovedstaden da gitt! Tenk deg det – det er det ikke ofte vi opplever. Så selv om du kanskje er litt lei snø og er mer ivrig på å ta fram rulleskiene nå, så anbefaler jeg på det sterkeste å benytte seg av muligheten til å gå på ski dersom du har tid. Det er faktisk ikke sikkert at vi er like heldige neste år ?

Selv er jeg utrolig klar på å ta fatt på den nye treningssesongen. Jeg kan nesten ikke vente! Men før jeg kan gyve løs på en ny sesong er det ett par ting som må gjøres. April/mai er, for veldig mange av oss skiløpere, tiden hvor det er lov å koble ut litt, samt gjøre andre ting enn bare å trene systematisk og spesifikk langrennrennstrening. I tillegg er dette tiden hvor vi skal evaluere sesongen som var, og stille oss spørsmål som: hva fungerte, hva fungerte mindre bra, hva bør jeg gjøre annerledes til neste sesong for å få den framgangen jeg ønsker å ha, og hvilke grep må jeg ta? Er jeg flink nok på trening, og ikke minst – er jeg flink nok utenom trening?

Når man har evaluert sesongen som var, så kan man begynne å planlegge kommende sesong. Hva skal jeg ha fokus på? Hvilke områder må jeg prioritere mest? Kanskje jeg bør endre på planen fra i fjor, dersom den ikke fungerte slik jeg hadde håpet på? Hva skal til for at jeg kan utvikle meg til å bli så god som jeg ønsker å bli?

For øyeblikket er jeg midt oppe i evaluerings- og planleggingsfasen selv. Det innebærer blant annet fysiske tester på laben for å kartlegge min fysiske form, slik at jeg har noe å ta utgangspunkt i når jeg skal lage meg en ny årsplan. Samtidig er det greit å ha gjort unna noen tester nå, slik at man har noe å sammenligne med senere på sommeren/høsten. Jeg kjenner at jeg er skikkelig ivrig og motivert innenfor neste sesong, og jeg vil så utrolig mye. Jeg ønsker å ta de smarte valgene som gjør at jeg kan ta store steg i i løpet av sommeren og høsten. Samtidig kjenner jeg på følelsen av at jeg ikke har tatt så store steg de siste sesongene som jeg hadde håpet på. Åsaken til det er mest på grunn av at sykdom har medført gjentatte treningsavbrudd og lite kontinuitet i treningsarbeidet.

Derfor blir det flere endringer for min del den kommende sesongen. Min største utfordring hittil har vært at jeg blir veldig lett syk. Hvorfor det er slik, har jeg ikke klart å finne ut av enda. Noen sier det bare er å drikke mer melk og spise mer brunost, samt ta en 1000mg C-vitamin tablett med en gang du kjenner deg sliten,… vel, jeg skulle ønske at det var så enkelt. Det er nok noe jeg må gruble litt mer på for å finne ut av det, men jeg vet såpass som at sykdomsavbrekk bremser utviklingen min, og at det er noe jeg må være ekstra obs på. Kanskje må jeg bli hakket mer egoistisk og tenke mer på meg selv i alle valg jeg tar?

Én av endringene jeg kommer til å gjøre før neste sesong, er at jeg til høsten planlegger å flytte til Lillehammer. Jeg har troen på at et miljøskifte kan slå positivt ut på den sportslige utviklingen min, for ikke å snakke om motivasjonen. Nye omgivelser, et større skimiljø, mange treningsmuligheter og stabile forhold, er ting som har veid for beslutningen min. Jeg har tross alt bodd i Meråker i seks år nå og selv om jeg stortrives her oppe, så kjenner jeg meg klar for et større miljø. Jeg fullfører studiet her og skriver bachelor i idrett i Meråker neste år, selv om basen min blir på Lillehammer, så litt tid i Trøndelag regner jeg med at det blir. At et miljøskifte også kan slå positivt ut på helsen min skal vi ikke se bort fra, så jeg gleder meg til å se hvordan det blir. Jeg er ganske sikker på at det kommer til å bli bra?.

Siden jeg skal flytte så føler jeg også nå at det er naturlig å bytte klubb. Dette er en tanke jeg har vært inne på flere ganger før, men nå har jeg bestemt meg. Litt vemodig selvfølgelig, men å bytte til Lillehammer Skiklub åpner opp flere muligheter for meg og min satsing. Lillehammer Skiklub har et godt sportslig opplegg med treninger, samlinger og muligheter for testing, samt opplegg i forbindelse med smøring på skirenn, muligheter for å kunne gå stafetter, økonomiske fordeler, et godt miljø i klubben og bra matching på treninger. Det skal bli spennende å se hvordan det opplegget fungerer, og forhåpentligvis bidrar det til at jeg får et større løft i skisporet. Jeg er i alle fall innstilt på at jeg skal bidra med det jeg kan bidra med for å skape et bra miljø. Jeg gleder meg til tiden som kommer og jeg ser virkelig fram til å være en del av Lillehammer Skiklub. Men kjære dalsbygdinger, fortvil ikke – je kjems over huggu itte te å legg om dialekta mi! ? En dalsbygding er og blir en dalsbygding, og jeg er stolt av å være en.

Jeg håper alle ivrige – unge og gamle – i IL Nansen står på for å skape et godt miljø, slik at unge og lovende som kommer etter meg kan få muligheten til å satse på drømmen sin, og slik at IL Nansen igjen kan stille med stafettlag i NM. Det hadde vært gøy det! ?

Bilde 10.04.2016, 10.23.49

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy