Gledelig jul!
1165 Views

Gledelig jul!

Foto: Bjørn Bakken

Desember 23, 2015
Skrevet av:

magni smêde

Endelig er den her – julen; den høytiden som de aller fleste av oss setter høyst av alle høytider. Med masse god mat, julepynt, herlige dufter av krydder, gaver, Disneyklassikere på TV, gode venner, familie og fredfulle stunder. Vi nærmer oss slutten av nok et år og tiden er inne for å senke skuldrene, kjenne på julefreden, samt nyte hvert eneste øyeblikk som er igjen av 2015.

For min egen del er nok julen den høytiden jeg verdsetter aller mest. Ikke nødvendigvis på grunn av alle presangene og all den deilige maten, men på grunn av den fredfulle tiden den er. Det er den tiden av året som vekker flest minner fra barndommen; snøtunge trær, lek og moro utendørs, julestrømpen full av søtsaker og barneTV kl 07.00 om morgenen. For ikke å snakke om ‘Grevinnen og Hovmesteren’, ‘Tre nøtter til Askepott’ og ‘Reisen til julestjernen’! Og lukten av kongerøkelse som fyller huset – ahh, jeg drømmer meg bort bare ved tanken. Ja – det er nok den tiden på året jeg gleder meg mest til og som jeg setter mest pris på – full av verdifulle stunder.

Tradisjonene er som alltid; siste helgen før julaften drar familien Smedås ut i skogen på jakt etter det perfekte juletreet. Det skal hogges selv så klart! Mestringsfølelsen når det er nettopp DU som finner treet(i år var det jeg som fant det!) – ja den kan nesten sammenlignes med å vinne et skirenn. På lillejulaften vasker vi hus og pynter det til jul. På treet vårt har vi ikke glitter og fargerike kuler; vi har norske flagg, kunstige små røde epler, stråfigurer, engler og tre fugler (en for hver av oss barna) i toppen på treet. Det er helt nydelig synes jeg selv! Og stjerne i toppen da – helt klart.

På julaften har vi julefrokost før vi setter oss ned og ser på ‘Tre nøtter til Askepott’ kl 11, for julen er ikke helt den samme uten! 🙂 Vi pleier å gå i kirken på formiddagen; det er en tradisjon som vi alltid har hatt. Når vi synger ‘Deilig er jorden’, da får jeg julestemning! Så er det hjem og lage mat. Vi spiser stekt lammerull og lammebog, samt tilbehør. Det er den beste julematen jeg vet om! Anbefales på det sterkeste! Etter maten pakker vi opp gaver og hygger oss. Mormor og bestefar pleier som regel å ta turen, noe de gjør i år også. Første juledag er det vår tur å reise til Tynset på besøk til dem. Da spiser vi kveite til mat og siden jeg elsker fisk så er det midt i blinken for meg!

Ellers blir det besøk her og der, juletrefest i samfunnshuset og rolige feriedager. Og litt trening da selvfølgelig 🙂 Men i år kommer det til å bli en liten endring i julefeiringen min. Jeg skal nemlig reise på hyttetur med kjæresten min og foreldrene hans fra og med første juledag. Det gleder jeg meg skikkelig til! Det blir nytt og spennende og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med foreldrene. God mat og litt gaver blir det nok med de også, men det jeg gleder meg aller mest til er å se kjæresten min igjen. Julen er tiden for å dele de fine stundene med de man har kjær. For meg er det å få dele den med han den beste beste gaven jeg kan få! 🙂

RIKTIG GOD JUL TIL DERE ALLE!

-Magni

En liten skinisse-Magni som jeg laget på SFO for mange år siden. Hjemmelaget julepynt er den koseligste!
En liten skinisse-Magni som jeg laget på SFO for mange år siden. Hjemmelaget julepynt er den koseligste!
Juletreet ferdig pyntet og gavene på plass :)
Juletreet ferdig pyntet og gavene på plass 🙂

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy