Hverdag og rett på sofaen
1303 Views

Hverdag og rett på sofaen

Januar 06, 2016
Skrevet av:

Barbro Sætha

Og der var det min tur. Jeg kjente det på mandag formiddag. Rusk i halsen. Livredd som jeg er for å bli syk så er jeg flink til å finne på andre årsaker enn det hodet innerst inne vet.. 

Rusket var ikke borte tirsdag morgen, men jeg bestemte meg for at jeg likevel skulle gjennomføre treningsøkten med mindre kroppen sa ordentlig i fra. Lurt? Antageligvis ikke… Jeg gjennomførte den rolige økten jeg skulle ha.

Og vips ble året innviet med en aldri så liten forkjølelse med litt ekstra på slep. Og i dag ligger jeg på sofaen med vannflaska og snytepapiret som har vært en god venn gjennom natta. Dagens intervalløkt i kollen er vel og merke avlyst.

Kanskje plan B må iverksettes 

Planen er å gå årets første renn på lørdag. Skeikamprennet 27 km. Jeg har fortsatt ikke gitt opp helt å rekke det, men det kan se ut som jeg må iverksette plan B denne helgen. Det er selvfølgelig fryktelig kjedelig når man ikke får gjennomført planene sine, men det kunne likevel skjedd på et verre tidspunkt med tanke på viktigere renn ut i februar. Man må stole på treningsjobben man har gjort gjennom sommeren og høsten å tørre å hvile en dag for mye enn for lite. Det hjelper ikke å stresse og man kan gjøre det vondt verre ved å starte opp for tidlig. Det har jeg lært etter å ha jobbet som PT i noen år nå.
Det er jo veldig positivt at det skal gås etapper i Touren i dag da!

Hva kan være utløsende faktorer? 

Jeg fundere alltid over hva som kan ha vært utløsende faktor for at dette viruset skulle få komme gjennom denne gangen. Mitt svar på det er at mange av mine nærmeste som jeg har omgås i julen har vært små-syke.
Jeg har trent mye, og når man trener større mengder blir kroppen lettere mottakelig for bakterier i mange timer etter økten. Disse to er ingen god kombinasjon.
Jeg har fulgt alle regler. Fylt på næring underveis, rett etter og etter øktene. Hvilt og sovet godt, skiftet til tørre klær rett etter økten. Bortsett fra en dag! Ups, søndag. Da hadde jeg det visstnok så travelt at jeg slengte bare på meg boblejakka utenpå de våte klærne og dro ned fra fjellet. Da tenkte jeg faktisk på at tenk om jeg skulle blitt syk av denne avgjørelsen. Man tenker noe, og handler annerledes..

Nå er det bare å slappe av, være tålmodig, spise godt med mat slik at kroppen får nok næring til å repareres også er jeg fit for fight igjen om et par dager ! 😀

 

DSC_0357
Blåbærbombe og hjemmelaget knekkebrød gjør susen
received_10153165863331436
Fornøyd med varme klær og kakao

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy