Oppsummering så langt
3051 Views

Oppsummering så langt

Februar 02, 2016
Skrevet av:

Barbro Sætha

Januar er allerede over. Tror jeg sier etter hver eneste måned at denne har gått altfor fort så her er det bare å henge med i svingene. 

Året startet med en liten forkjølelse som gjorde at jeg ikke fikk gå det første rennet jeg hadde planlagt. Heldigvis satt det ikke i kroppen lenge og jeg følte meg relativt raskt i gang igjen.

16 og 17 januar var det klart for KM i Oslo. Det er alltid gøy å gå i Holmenkollen når arrangementet har en så fin ramme. Itillegg vekker det barndomsminner fra hovedlandsrenn  når man var mindre. 5 km klassisk har jeg ikke gått ordentlig siden jeg sikkert var 16 år så det ble en brutal debut på lørdagen når man har trent til renn fra 20-60 km de siste årene 🙂 Men veldig gøy var det, var faktisk delvis fornøyd selv om jeg bomma litt i første bakke og ble hekta av de jeg hadde som mål å henge på.

Søndag var det klart for 10 km skate. Denne stilarten er ikke noe jeg trener mye på og har kun godt noen «koseturer» de siste årene. Men man har godt av en utfordring i ny og ned. Det ble ihvertfall en hardøkt og en syrefest uten like. Jeg følte meg som en haltende kråke oppover bakkene og skjønte ikke helt hvordan jeg skulle komme meg i mål!

received_10156475200585607

Helgen etter gikk jeg Kjøldilten i Saksumsdalen. Et 20 km langt renn i fine omgivelser. Forventningene var ikke så store da jeg var inne i en periode med mye trening, men jeg måtte slå tiden min fra forrige gang i 2011.
Kroppen var overraskende god og jeg klarte å ta seieren blant de 11 damene som gikk. Fikk også brukt for de rustne spurtegenskapene mine på oppløpet. Tiden ble også slått med 0ver 5 min!

Det er godt å kjenne at kroppen fungerer når man er forberedt på å være litt treningstung. Nå skal jeg klare å ta frem en enda bedre form til Holmenkollmarsjen den 13. februar som er et av mine store mål denne vinteren. Har ikke fått godt på to år da jeg ble syk i fjor og året før var jeg skadet med overbelastning i lår og overtråkk. I år gleder jeg meg! Det er jo ikke bare formen som skal klaffe, men også mye annet. Derfor må man gjøre sitt beste på de punktene man kan gjøre noe med.

Furusjøen rundt og Hafjell skimaraton står for tur helgen etter, så her er det bare å samle det overskuddet man kan! Jeg gleder meg.

Det er nok mange av dere som leser skisport som har skirenn på planen nå fremover også. Trening, skiutstyr og bekledning har nok de fleste full kontroll over. Men husk også riktig ernæring! Få i deg gode og næringsrike matvarer hver dag. En kropp på tomgang får ingen framgang 😉

Snapchat-4219644039178894031
Hjemmelaget sjokkolademuffins etter hardøkt i Kollen.

 

Ønsker alle stort lykke til fra meg! 🙂

-Barbro-

Screenshot_2016-01-28-14-10-17

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy