1346 Views

Januar 14, 2016
Skrevet av:

Dag Frode Trollebø

Skisesongen er godt i gang, men College-sesongen begynte forrige helg i Soldier Hollow, Utah. For gutta var det 10km skate og 15km klassisk fellesstart på programmet i de samme løypene som ble brukt under OL i Salt Lake City i 2002.

På søndag var det 10km skøyting som åpnet 2016 sesongen i College-sirkuset for West regionen. På solid mellom høyde opp til 1800 moh kan det som vanligvis er en kort distanse føles veldig lang. Aller raskest var tidligere kombinertløper Nick Hendrickson (University of Utah) som var 8 sekunder foran Mads Ek Strøm (University of Colorado). På 3. plass kom Moritz Madlener (University of Denver). For min egen del var det et tøft løp, og jeg endte på en 11. plass, 57 sekunder bak vinneren.

Mandag var det 15 km klassisk fellesstart som stod for tur. Med en gradestokk som nesten matchet ScanCupen i Østersund ble det en kald affære. Etter å ha vært et større felt samlet, var det 6 løpere som kjempet om seieren med 3 km igjen. Mads Ek Strøm (University of Colorado) tok steget opp fra gårsdagen og vant knepet foran Niklas Persson (University of Utah) og Moritz Madlener (University of Denver). Selv måtte jeg gi slipp på trioen i de siste bakkene og endte på en 5. plass, noe som er et av de beste løpene jeg har gjort i høyden.

Passering 10 km på fellestarten. Sawyer Kesselheim leder gruppen på seks.
Passering 10 km på fellestarten. Sawyer Kesselheim leder gruppen foran Reistad, Madlener, meg, Persson og Strøm.