Skiløper i det store utland
2645 Views

Skiløper i det store utland

November 24, 2015
Skrevet av:

Dag Frode Trollebø

Hei hei! Som ny blogger på skisport.no tenkte jeg det er på sin plass med en liten introduksjon om meg selv. Mitt navn er Dag Frode Trollebø og jeg er 22 år gammel skiløper fra Oslo. For øyeblikket bor jeg i USA, hvor jeg studerer og er en del av skilaget til University of Denver. I denne bloggen kan du lese om hvordan hverdagen min som ”student-athlete” i Denver er, en hverdag som er ganske annerledes enn skiløpere flest.

Hvem er jeg?
Jeg er født og oppvokst på Smestad, Oslo, i en idrettsgal familie med tre eldre søsken. De siste årene har jeg trent og konkurrert for Heming med mine beste venner. Da jeg var i Norge fikk jeg med meg blant annet 4. plass fra jr.NM sprint, 2. plass fra jr.NC enkeltløp, 6. plass fra Holmenkollmarsjen, 19. plass fra Nasjonale Åpningen, og poeng fra Scan-Cup. Høsten 2014 dro jeg på skistipend til Denver, hvor jeg nå er ”sophomore” (2. års student) på finanslinjen til University of Denver.

Hvorfor dro jeg til USA?
Som langrennsløper kan det være utenkelig å dra fra Norge, skisportens Mekka, men det valget tok jeg. Da jeg hadde prøvd meg som senior i langrennssirkuset i Norge skjønte jeg at det ville ta noen år før jeg kunne nå toppen i langrenn. Det var på tide å finne frem bøkene igjen og studere ved siden av langrennssatsingen. Planen var å dra til Trondheim og studere 50% på ingeniørlinjen der, men så kom muligheten til å dra på skistipend på University of Denver. Det virket som et seriøst skilag som ville at jeg skulle utvikle meg som langrennsløper og universitet visste jeg var anerkjent for sitt businessprogram. Det var klart at dette ville bli en opplevelse for livet og det ville være morsomt å prøve å nå toppen i langrenns-Norge på en annerledes måte. Denver var en by jeg visste jeg svært lite om, men fant raskt ut at det er ”hovedstaten” i delstaten Colorado og som ligger litt over 1600 moh. (aka. the Mile-High City) i bunn av fjellkjeden Rocky Mountains. Etter mye tenking og vurdering fant jeg ut at jeg ville prøve ut Denver, og det valget har jeg ikke angret på siden. Jeg stortrives i den travle hverdagen som fulltidsstudent og satsene skiløper i det store utland.

Nå vet du litt om meg og hva jeg driver med, så håper jeg du vil følge med videre for å se hvordan college-livet mitt er.

Team
Skilaget på University of Denver (alpint og langrenn)

 

Treningsmulighetene i Denver er herlige, som rulleski til Mt. Evens (4350 mov.) Til venstre i bildet er lag- og romkamerat, Moritz Madlener.
Treningsmulighetene i Denver er herlige, som rulleski til Mt. Evens (4350 mov.) Til venstre i bildet er lag- og romkamerat, Moritz Madlener.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy