Urban skiing
1377 Views

Urban skiing

Desember 25, 2015
Skrevet av:

Melina Meyer Magulas

Dette er et innlegg rettet til noen jeg og flere andre skiløpere er ufattelig takknemlige ovenfor. Uten deres spesialkompetanse vet jeg ikke hva jeg skulle gjort for å få godfølelsen på ski her i hovedstaden. Hver dag finner du meg på mitt favorittsted i Oslo akkurat nå.

Jakten på hvitt gull

Jeg jakter jeg som alle dere andre, og føler meg lykkelig hver gang jeg finner det. Du kan trene så mye langrennspesifikk styrke du bare vil, løpe så mye intervall du bare orker, visualisere og gå på rulleski, men det hjelper det bare et visst stykke på vei mot å bli en bedre skiløper. Å gå på ski, på snø, er det viktigste vi gjør! Hvertfall når man er på mitt nivå, og jeg vil tro om man er både mye bedre og mye mindre god. Noe av det jeg merket så til de grader på Gålå var at jeg ikke hadde gått på ski på lenge, men nå er det allerede bedre. I Oslo-marka og omegn er det grønt, og brunt og grått og det nærmeste vi kommer hvit gull er rimforst en tidlig morgen.

Urban skiing

Det finnes en løsning for oss som ikke bor på Geilo og Lillehammer, og den ligger i selveste Nasjonalanlegget vårt: Holmenkollen! I Kollen finner du en flott issåle med et godt lag kunstsnø oppå. Den slynger seg fremover som en bred, hvit løper og er du tidlig ute får du både faste forhold, corduroy-mønster i sneen og soloppgang på en gang. Hva mer kan man be om?

Litt lenger løype kanskje. Joda, mye vil ha mer. I skrivende stund er det 2 km løype, og med slike mildværsforhold som vi har nå er det fantastisk at vi i det heletatt har noe som helst av sne å trene på. Tenk at på Oslos tak rett over det forurensede Oslo-lokket finnes det en et bittelite vinterland på 2 km! Du kan gå på ski i kollen og løpe i marka på samme dag. DET er luksus.

Kjedelig, sa folk. Nei, sier jeg. Helt ærlig så tenker jeg ikke så mye over at jeg går runde på runde hverken her eller i skitunnelen, for jeg har andre ting å fokusere på. Hvis du synes det er stusselig å gå rundtog rundt i Kollen så gå med en venn, for når dere prater går tiden fort, gå intervaller, fokuser på skiteknikk og eventuelt gå med musikk eller lydbok på øret. Alt etter som hva slags økt du skal ha. Du trenger hvertfall ikke fokusere på at du driver å går de samme 2 km om igjen.

De gode hjelperne

Mye jobb ligger bak den hvite løperen i Holmenkollen, og Knut Kristiansen med kolleger er redningen for oss urbane skifolk. Hvis du liker denne Facebook-siden kan du holde deg oppdatert på alt som skjer av anleggsarbeid i Kollen og hvordan forholdene er. Der får du svar på hvorfor de kjører, evt. ikke kjører løyper, hva planene er fremover, hvor lang løpyen er, om det settes klassiskspor og mye mer. Jeg er i det ekstremt imponert over det fantastiske arbeidet som gjøres for at skiløpere, skiskytere, hoppere og andre folk skal få trene på ski. Jeg vil rette en stor tusen takk til alle som jobber med dette. Dere er helt rå på det dere gjør og på å dele informasjon oss som er interesserte. Dette har gjort den mørke juletiden lysere for veldig mange! Nå tør jeg håpe på å gå enda bedre på ski ved neste renn.

Under kan du se hvordan stemningen har hvert på mine morgenøkter! Fristende?

Melina

firesky2
Vill himmel! Null filter!

sol oslo  arena spor sol 1

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy