Verdens Høyeste Skirenn
1426 Views

Verdens Høyeste Skirenn

Februar 24, 2016
Skrevet av:

Dag Frode Trollebø

I helgen har college-sirkuset vært i Red River, New Mexico. Det var duket for høydefest og nydelige forhold da University of New Mexico inviterte til skirenn.

Med løypens laveste punkt på 3 000 moh. ble det to tøffe løp i New Mexico. Etter en kjapp søkerunde på nettet tror jeg dette er de høyeste langrennsrennene i verden i år. Gutta gikk 10 km klassisk og 5 km skate, og jentene hadde 5 km klassisk og skate på programmet. Bo og konkurrere på denne høyden er en ekstrem påkjenning på kroppen. En høyde som langrennsløpere vanligvis er ekstremt varsomme på, var utgangspunktet for rennene denne helgen. Moro og slitsom opplevelse!

Langrennssporten utvikler seg stadig, og i år har stake-trenden virkelig slått an i tradisjonell langrenn også. Denne trenden har nådd college-sirkuset, og jeg tror i hvert fall de 15 første valgte blanke ski på lørdagens 10 km. I fjor gikk vi nøyaktig samme løype, men ingen staket da! Det ble to University of Colorado løpere på topp, med nordmennene Mads Ek Strøm og Petter Reistad. 3. plassen gikk til University of Utah, med Niklas Persson. Personlig var jeg litt lengre bak på en 7. plass, men det var en positiv opplevelse etter en tyngre periode med mye sykdom. Søndagens 5 km skøyting ble igjen vunnet av Mads, foran to University of Utah løpere, Nick Hendrickson og Niklas Persson. På jentesiden ble det en fantastisk helg for laget med dobbeltseier til Linn Eriksen og tre jenter topp 10 begge dagene.

Nå er vi et par dager i Denver før turen går til Vail hvor det er mesterskap for West-regionen. Årets høydepunkt, NCAA Championship i Steamboat, nærmer seg med stormskritt og går av stabelen 10. og 12. mars.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy