Hjertevennlig pai
Noen ganger blir vi leie av de samme rettene. Her er et sunt og litt annerledes alternativ til lunsj eller middag.

En pai kan du fylle med nær sagt alt. Skisport har testet en sunn og hjertevennlig variant som kan anbefales på det varmeste.
Ingredienser:
Innhold paideig
• 125 g hvetemel siktet
• 50 g sammalt hvete fin, regal
• 50 g margarin, mykt
• 75 g kesam
• 2 ss vann
Paifyll
• 2 stk. kyllingfileter
• 1 ss flytende margarin
• 1 stk. rødløk
• 1 fedd kvitløk
• 100g spinatblad
• 100g fetaost
• 3 stk. egg
• 3 dl ekstra lettmelk
• 10 stk. cherrytomater
• 1/2 ts. salt
• 1 ts. pepper
Slik gjør du:
Bland ingrediensene til paideigen i en food processor. Kjevle ut deigen på et melet bakebord, og legg den over i en paiform. Pass på at deigen dekker godt opp langs sidene.
• Stek paiskallet på 200 °C i 10-15 minutter.
• Skjær kyllingfiletene i biter og løk i båter. Stek kyllingbitene raskt i en stekepanne med litt margarin. Legg de til side.
• Fres løk og hvitløk til den blir blank og myk.
• Ha kylling, løk og frisk spinat over i paiskallet og fordel cherrytomater, oliven og terninger av fetaost oppå.
• Pisk sammen egg, melk, salt og pepper og ha over.
• Stek paien på 200 °C i ca. 50 minutter til paien har stivnet.