Line Jahr tilbake i full stilling som trener for Prosjekt 2022-laget
5405 Views

Line Jahr tilbake i full stilling som trener for Prosjekt 2022-laget

Line Jahr (37) mistet mye av sin lønn som trener for Prosjekt 2022-laget, da Koronaen i fjor gjorde dype innhogg i budsjettet til Norges Skiforbund. Men nå er Line tilbake i sin 100-prosentsstilling

April 23, 2021
Skrevet av:

Tore Shetelig

Penger fra et samarbeid mellom Norsk Tipping og Norsk Idrettsforbund har ordnet det.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen sier at Line er en av de få kvinnelige hopptrenere i verden.

– Hun er en enorm ressurs for rekrutteringsarbeidet. Vi ser at Lines apparat skaper A-lagsutøvere jevnlig. Anna Odine Strøm, Ingebjørg Saglien Bråten, Thea Minyan Bjørseth og Eirin Kvandal har alle kommet opp gjennom dette systemet. Dette er vår viktigste arena for å få fram nye hoppere til øverste nivå, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Line Jahr fra Vikersund har vært tilbake for fullt på jobb siden 1. februar, i forkant av junior-VM i Lathti og viktige World Cup-renn.

Clas Brede Bråthen sier at laget Line Jahr har ansvaret for, er ett av de viktigste prosjektene i norsk hoppsport. Målet har vært å få fram flere hoppkvinner til OL i Beijing neste vinter.

– Dette er vår viktigste arena for å få fram nye hoppere til øverste nivå. Jeg er derfor glad for at vi igjen har fått mer normal drift i prosjektet, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Like muligheter

– Norsk Tipping og Norges Idrettsforbund jobber aktivt med like muligheter på flere plan innen idretten. Derfor har vi via vårt fellesprosjekt vært en av NSF Hopps sponsorer de siste årene. Særlig med fokus på å forsterke satsingen til kvinnelandslaget. Da muligheten bød seg for å bidra inn i jenteprosjektet til Line Jahr, syntes vi det var svært viktig å videreføre sponsoratet også i 2021, sier administrerende direktør Åsne Havnelid i Norsk Tipping og generalsekretær Karen Kvalevåg i Norges Idrettsforbund.

Norsk Tipping har merket seg at hoppsporten har vært tydelig i arbeidet med like muligheter. Havnelid sier at selskapet som sponsor ønsker å være en pådriver for at utviklingen skal gå videre i ønsket retning.

Hyller sagen og lundby

Åsne Havnelid hyller de store profilene Anette Sagen og Maren Lundby:

– De har turt å utfordre eksisterende holdninger og flytte grenser, sier hun.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy