Andreas og Astrid ble kongen og dronningen av Vasaloppet
2229 Views

Andreas og Astrid ble kongen og dronningen av Vasaloppet

Mars 06, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Andreas Nygaard og Astrid Øyre Slind ble kongen og dronningen av Vasaloppet i dag (foto: Visma Ski Classics).
–Det var på tide at det var en norsk dame som vant også, det er lenge siden sist, sier Astrid Øyre Slind til NRK med et smil om munnen. Hun var fullstendig var overlegen på kvinnesiden og ble søndag den tredje norske kvinnelige vinneren av Vasaloppet. Bare Vibeke Skofterud (2012) og Laila Kveli (2013 og 2014) har vunnet før henne. I tillegg satt hun ny løyperekord: Tiden 3.50.06.4 knuser Lina Korsgrens løyperekord fra i fjor. Øyre Slinds tid er over 2 minutter bedre enn den gamle rekorden.
– Det var en periode jeg trodde jeg skulle gå dårlig, men det snur fort. Jeg følte meg rimelig rå på slutten. Jeg er sykt fornøyd, jeg, sier Astrid Øyre Slind til NRK. Øyre Slind var over to minutter bedre enn neste kvinne i mål. Marit Bjørgen endte for øvrig på en sjetteplass.

RESULTATER

OM LANGLØP: – Jeg elsker miljøet, rennene og laget, sier en hoppende glad Astrid Øyre Slind.Foto: Kristin Roset

Andreas Nygaard fra laget Ragde Eiendom tok seieren eter en råsterk prestasjon på oppløpet i herreklassen. Det norske laget dominerte store deler av rennet, men det var på ingen måte noen overlegen seier. Det ni mil lange løpet måtte avgjøres på oppløpet, og på de siste 400 meterne sto det mellom Nygaard og svenske Max Novak. Nordmannen var sterkest og sørget for norsk seier i herreklassen. Det var Norges tiende strake seier i Vasaloppet på herresiden. For Nygaards del var det hans andre seier i det tradisjonsrike løpet.

– Jeg er så fornøyd. Jeg er så vanvittig fornøyd. Jeg visste jeg var i enormt god form, sier Nygaard til NRK etter rennet.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy