Blir litt mer kjent med Maren Lundby i ny bok
7241 Views

Blir litt mer kjent med Maren Lundby i ny bok

August 08, 2022
Skrevet av:

Tore Shetelig

Maren Lundby er en utøver vi har hørt og lest mye om – uten å bli særlig godt kjent med henne. Forfatter Silje Regine Bråthen gjør et helhjertet forsøk på å bøte på dette.

Av: TORE SHETELIG

I den nye boken om den olympiske mesteren som i årevis har stått i spissen for likestillingen i hoppbakken, får vi vite en god del som ikke tidligere har vært kjent om skihopperen som kom på landslaget første året på ungdomsskolen.

Men den som håpet på å få vite mer om hittil ukjente sider av jenta som har både OL-gull og VM-gull mesteren, vil nok bli litt skuffet. Vi savner et mer nærgående og skarpere portrett av 27-åringen fra Bøverbru på Toten.

SKRIVER GODT

Likevel er det blitt en varm og personlig bok, velskrevet av jevngamle Silje Regine Bråthen. Hun kommer så tett innpå Maren Lundby som det sannsynligvis er mulig å komme.

Gjennom året det tok å skrive boka, ble de to venninner. Det kan være både en styrke og en svakhet ved boka. Det skinner klart gjennom at forfatteren – med rette beundrer, Maren. Men det kan føre til at de nærgående spørsmålene uteblir, i en samtalebok som dette.

Litt mer om den private hverdagen til Maren, hadde ikke skadet. Hun har utviklet seg – fra å være en veldig beskjeden jente til å bli mer utadvendt og snakker mer enn hun gjorde før.

MÅTTE BRUKE FISKESTANG

Beskrivelsen av hvordan hennes tidligere lagvenninne Line Jahr, måtte «bruke fiskestang for å trekke ordene ut av Maren», er veldig godt skildret. Sist vinter viste Maren Lundby seg som en dyktig sidekommentator til Kasper Wikestad på Viaplay. Så ikke tvil om at damen har utviklet seg på det personlige plan de siste årene. Hun er blitt mer utadvendt.

Men litt mer enn at hun bor alene på Lillehammer og at hun er veldig hjemmekjær, og gjerne reiser hjem til mamma på Bøverbru innimellom, hadde det vært mulig å få ut av – om Marens tilværelse mellom treningsøktene.

BRA FRA INNSIDEN

Når det er sagt, får vi på en interessant måte bli med på innsiden av miljøet på hopplandslaget. Vi får vite hvordan trenerne og lederne hennes tenker og utfører sine oppdrag. Vi får også vite hvordan landslagssjef Clas Brede Bråthen har fulgt Maren tett i hoppbakken – siden hun var barneskoleelev. Han så talentet, og tok initiativet til å få henne – rekordung – inn på landslaget og har jobbet hardt for at jentene først fikk hoppe Raw Air og til vinteren får debutere i skiflyging i Vikersund.

ER HØYAKTUELL

Silje Regine Bråthen fikk tidlig høre om Maren hjemme rundt middagsbordet i Mjøndalen, og tanken modnet seg gradvis om å skrive bok om henne. Den kan absolutt anbefales, og er høyaktuell – foran en sesong hvor Maren har kjempet en hard kamp mot kiloene for å gjøre comeback.

Boken fås kjøpt i bokhandlene fra torsdag 18. august.

 

«Et møte med Maren».

Forfatter: Silje Regine Bråthen

Fanaticus forlag

215 sider

Opplag: 3.500

TERNINGKAST: Fire

 

 

Bildetekst: Forfatter Silje Regine Bråthen sammen med Maren Lundby. FOTO: TORE SHETELIG.

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy