Raghnild Mowinckel med andreplass i Killington
1339 Views

Raghnild Mowinckel med andreplass i Killington

Ragnhild Mowinckel kjørte gnistrende storslalåm, men måtte gi tapt for italienske Federica Brignone i verdenscupen i amerikanske Killington lørdag.

November 24, 2018
Skrevet av:

administrator

Molde-jenta hadde 37 hundredels sekunds forsprang til Brignone fra første omgang og sto igjen alene på toppen. Men italieneren hadde kjørt fantastisk i annen omgang, og Mowinckel tapte fort tid. Til slutt endte hun 49 hundredeler bak vinneren.

Treer ble Stephanie Brunner fra Østerrike, som også var nummer tre etter første omgang.

Mowinckel tok sølv i storslalåm i OL sist sesong, og siden har hun bevist flere ganger at det resultatet ikke var tilfeldig. I mars kom den første verdenscupseieren, og lørdagens annenplass var heller ikke så verst.

– Det er så bra å kunne holde slik på formen fra forrige sesong, for det er veldig vanskelig. I dag visste jeg at nedre del av løypa var rask, og jeg hadde planlagt å ta mye risiko. Det betalte seg, sa Mowinckel til NTB etter lørdagens første omgang.

I første omgang var hun fem hundredeler bak Brignone ved første mellomtid, men deretter overtok hun ledelsen, som hun bare økte videre nedover i den amerikanske løypa.

Nest beste norske alpinist i Killington ble Thea Louise Stjernesund på 14.-plass. Hun kjørte seg opp sju plasser fra første omgang og var 2,40 sekunder bak Brignone.

Kristin Lysdahl endte på delt 17.-plass, mens Kristine Gjelsten Haugen ble nummer 23 og Nina Haver-Løseth nummer 24.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy