Dobbelt norsk i VM-utforen – Jansrud tok sitt første VM-gull
1594 Views

Dobbelt norsk i VM-utforen – Jansrud tok sitt første VM-gull

Både Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal kjørte vanvittig godt under vanskelige forhold i VM-utforen i Åre. Duoen sikret norsk dobbeltseier.

Februar 09, 2019
Skrevet av:

administrator

Seieren til Kjetil Jansrud er hans første VM-gull i karrieren, etter to sølv fra tidligere. Sølvet til Aksel Lund Svindal ble hans niende og siste VM-medalje. Den nå pensjonerte alpinlegenden hadde fra før fem gull, ett sølv og to bronse.

– Jeg følte at jeg leverte. Vi har gjort en bra jobb med analysteamet og hadde en bra plan. Jeg fikk til det jeg ville i dag, og det var gøy at det gikk fort, uttalte Kjetil Jansrud til NRK etter løpet – og fortsatte:

– Det var mye vilje i dag. Det var deilig å få det til.

Ledet hele tiden

Jansrud var første nordmann ut med startnummer seks og ledet etter samtlige passeringer ute i løypa. Han økte ytterligere på de to siste passeringene og var i mål hele 0,65 foran lederen Matthias Mayer.

På startnummeret etter kom Aleksander Aamodt Kilde. Kilde var Norges svakeste på onsdagens super-G og fikk det ikke til å stemme i tåkehavet i Åre. Han tapte terreng gjennom hele løypa og la seg inn på 4. plass, 0,82 bak Jansrud.

Så var det klart for Aksel Lund Svindal. I hans siste renn som alpinist, 17 år etter debuten i verdenscupen, lå han hele tiden like bak landsmannen Jansrud: 0,01 sekunder bak etter den første passeringen, 0,02 etter den andre, 0,10 etter den tredje og fattige 0,02 sekunder bak Kjetil Jansrud i mål.

– Det er «fair», det her. I OL i fjor var jeg foran. Vi har bydd på et helvetes show uansett hva som skjer, sa Svindal til NRK, mens folkehavet ropte «Aksel, Aksel».

Utfordrerne skuffet

Beat Feuz, Dominik Paris, Vincent Kriechmayr og Christof Innerhofer var pekt ut som fire av nordmennenes største utfordrerne før rennet. Men ingen av de fire storkanonene fikk det helt til å stemme i tåkehavet i Åre.

Kriechmayr ble nummer 3, 0,33 bak Jansrud. Feuz endte på plassen bak, 0,44 bak Jansrud, mens Paris (+0,74) endte på en skuffende 6. plass. Innerhofer endte ikke engang blant de ti beste – østerrikeren ble nummer 11, 0,99 bak.

Dermed tok Jansrud sitt første VM-gull og sin første utforseier siden 25. februar 2017, da han vant på Kvitfjell. Jansrud har også slitt tungt i utfor denne sesongen; nummer 13 i Lake Louis, 17 i Beaver Creek, 26 i Val Gardena og en utkjøring i Bormio før jul er blitt etterfulgt av en 22. plass i Wengen.

I Kitzbühel skadd han seg og kjørte ikke. Likevel slo han kraftig tilbake i Åre, da det gjaldt som mest. Med gull på utforen i Åre.

 

Se komplett program for alpint-VM i Åre her: Program

 

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy