Helt rått!
3034 Views

Helt rått!

Desember 12, 2018
Skrevet av:

Kristin Roset

Skiheisen tar oss opp og opp, og ennå videre opp. Men vi snakker ikke om en vanlig skiheis, men nærmere sagt et «skitog» eller en «ski t-bane». Det er fullt av folk selv klokken 08.30 på morgenen. Det er folk fra lokalsamfunnet, det er en Italiensk alpinklubb med mange unge lovende, det er turister og Magasinet SKIsport med egen guide. Og for å si det slik. Uten en guide ville undertegnede kjørt seg bort. For maken til utvalg av løyper skal du lete lenge etter.

Med utsikt over Davos: «Skitogene» går fra 1560 meter over havet ( Davos sentrum) til høyden. Vi endte opp på 2400meter etter noen bytter av skiheiser. Foto: Kristin Roset

Vi er i Davos, og skiheisene som er åpne på dette tidspunktet går opp til 2400meter. Det er tåke med snøbyger, og vanskelig sikt denne tidlige morgenen. Det er et halvt år siden SKIsport redaktøren hadde på seg alpinskiene, og med en sikt som ikke stod helt i stil med de skjelvende beina måtte vi bare stole på alpinguiden Thomas Dietiker. Han var heldigvis tålmodig og ventet, og etter hvert løsnet både tåken, og alpin teknikken.

Davos er et skieldorado for alle som elsker utforkjøring. Det er bakker for den som er helt nybegynner, bakker for de som er midt på treet, og bakker for de erfarne. Du kan velge og vrake. Vi valgte bakkene / løypene som kan kalles «midt på treet».

Det fine med en instruktør/guide er at du får tips til teknikk, du får tid til prat i heisen med historie fra stedet og et overblikk om hvilke muligheter som finnes rundt deg. Og ikke minst får du muligheten til å bli med på en av skihyttene / restaurantene i bakkene. Vi valgte en liten «hytte», som serverte den tradisjonelle retten Raclette. Kort fortalt; smeltet ost med kokte poteter, sylteagurk og sølvløk. Det høres kanskje spesielt ut, men smaken var bedre enn vi trodde på forhånd. Sveitsere elsker ost, og spesielt Raclette. Det gav oss en ny giv til å kjøre mer i høyden.

Vår guide: Thomas Dietiker viste oss de fantastiske alpint løypene. Foto: Kristin Roset

Det fine med Davos er at alt er i nærheten. Byen er ikke så stor med sine ca. 13 000 innbyggere, og skibakkene ligger like ved sentrum. Og er det noe som er mer populært enn noen gang, er det å leie utstyr. Alt fra alpinsko til skibriller. Og servicen og kunnskapen du møter er suveren. Dette er en livsstil for «Davoserne», og det viser seg fram til de grader.

Les enda mer, og se flere bilder i kommende utgave av SKIsport.

Tekst og foto: Kristin Roset

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy