Ingen norsk suksess i VMs super-G
1486 Views

Ingen norsk suksess i VMs super-G

De norske fikk det ikke til i VM-rennet i super-G. VM-debutant Adrian Smiseth Sejersted var beste nordmann, men han er på 4.-plass etter 11 startende.

Februar 06, 2019
Aleksander Aamodt Kilde super-G
Skrevet av:

administrator

Alle de norske var blant de 11 første startende i super-G rennet. Sejersted kjørte inn 0,50 sekund bak ledende Dominik Paris fra Italia.

 

Bak de beste

Aksel Lund Svindal var siste nordmann ut, i sitt nest siste renn i karrieren. Han tapte til de beste gjennom hele løypa og kjørte inn til foreløpig femteplass, 0,92 sekund bak lederen.

Kjetil Jansrud kjørte med bandasje på hånden der han pådro seg brudd i to fingre under utfortrening i Kitzbühel i slutten av januar. Han tok seg til hånden umiddelbart etter målpassering. Han var slått av Paris med 1,18 sekund.

Første nordmann i aksjon var Aleksander Aamodt Kilde. Han gjorde to store feil og kjørte inn til svakeste tid så langt, 1,63 bak Paris. Da alle nordmennene hadde kjørt, lå de på fire av de fem siste plassene blant dem som hadde fullført.

– Det var dårlig. Jeg gjorde feil fra topp til bånn, og jeg holdt på å kjøre ut mot slutten, sa Kilde til NRK.

 

Aamodt kritisk

NRK-ekspert Kjetil André Aamodt sa at han ble skeptisk da han hørte Kilde si før rennet at det bare var å kjøre rettest mulig linje.

– I kvinnenes renn var det de som kjørte en konservativ linje som gjorde det best. Jeg tror det er lurt å kjøre en normal linje her, sa han

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy