Vonn med stygt fall da Shiffrin tok første gull i VM
1808 Views

Vonn med stygt fall da Shiffrin tok første gull i VM

Rett etter at den nye alpindronningen Mikaela Shiffrin kjørte inn til bestetid i super-G, falt den tidligere dronningen Lindsey Vonn stygt i VMs første renn.

Februar 05, 2019
Skrevet av:

administrator

23-årige Shiffrin vant en hundredelsstrid med italienske Sofia Goggia i rennet som innleder verdensmesterskapet i Åre. Hun holdt seg så vidt foran gjennom hele løypa og slo Goggias tid med to hundredels sekund.

Tiden ser ut til å gi henne den første mesterskapstittelen i en av fartsdisiplinene, etter tre strake VM-gull i slalåm og OL-gull både i slalåm og storslalåm. Men det ble raskt overskygget av Vonns fall.

Den amerikanske 34-åringen har som Aksel Lund Svindal gjort det klart at VM i Åre blir den siste konkurransen i karrieren. Som ham sliter hun med knærne på tampen av karrieren, og det så stygt ut da hun tidlig i løypa landet feil etter et hopp. Hun traff en port, den ene skien skar ut, og hun havnet i sikkerhetsnettet.

Hun fikk raskt tilsyn der hun lå, og en pulk ble klargjort for å frakte henne ut av løypa, men etter noen minutter reiste hun seg og sto selv på ski ned til målområdet. Dermed beroliget hun både publikum, lagvenninnen Shiffrin og de andre konkurrentene. Det er likevel uklart om hun kan kjøre søndagens utforrenn, som skal runde av hennes karriere.

 

Mowinckel 11 hundredeler fra pallen

Goggia kjørte inn til bestetid med startnummer 3 og sto imot de 11 første konkurrentene som utfordret hennes tid. Corinne Suter fra Sveits på startnummeret etter var bare tre hundredeler bak.

Ragnhild Mowinckel på startnummer 13 var foran både på første og tredje mellomtid, med henholdsvis 4 og 7 hundredeler, men i mål var hun 14 hundredeler bak.

– Jeg visste at det ville bli et rotterace. Små utslag får store konsekvenser. Jeg var relativt god, men ikke god nok, sa Mowinckel til NRK og fortalte om avslutningen der ledelsen forsvant.

– Det var flere ting som skjedde. Jeg fikk et utslag, og på de siste to kantene var jeg ute av balanse. Sånn er det. Jeg er fornøyd med innsatsen, men de andre var bedre.

 

Så vidt foran

Like etter kom Shiffrin, og hun holdt seg hårfint foran Goggia gjennom hele løypa. Hun var 5 hundredeler foran ved første mellomtid og 2 hundredeler foran ved de to neste mellomtidene og i mål.

Hun rakk så vidt å juble ferdig før Vonns på neste startnummer falt.

Dramatikken var ikke over. På startnummer 19 var tyske Viktoria Rebensburg bare sju hundredeler bak Shiffrin og to hundredeler fra tredjeplassen.

Shiffrin har dominert kvinnenes verdenscup i vinter og har blant annet vunnet alle tre super-G-renn hun har kjørt før VM.

Etter 24 startende er Mowinckel på 6.-plass, 16 hundredeler bak lederen. Kajsa Vickhoff Lie tapte til de beste gjennom hele løypa og er på 13.-plass, 0,93 sekund bak.

Starten for tirsdagens renn ble for øvrig flyttet ned på grunn av kraftig vind i øverste del av den oppsatte løypa. Det er også svært kaldt i Åre.

 

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy