Alt klart til helgens FIS-renn i Jølster!
998 Views

Alt klart til helgens FIS-renn i Jølster!

Mars 09, 2023
Skrevet av:

Dagfinn Kern-Rosenvinge

Atle Hamar, Jølster Alpin og en dugnadsgjeng på 40 personer har alt klart før helgens FIS-renn i Jølster… 

Kan du fortelle kort om arrangementet?

-FIS-rennene i Jølster ble første gang arrangert tilbake i 2010 – en årlig, terminfestet begivenhet siden. I tillegg har vi arrangert Junior-NM ved et par anledninger. Vi byr på to slalåmrenn, etterfulgt av to storslalåmrenn på Voss, i hva som blir omtalt som Vestlandsrunden. 

Det skal konkurreres i Senior og Junior-klasser, og rennet er åpent for så vel nasjonale som internasjonale løpere. Som regel er 5-6 nasjoner representert. 

Løypene blir satt i Bjørkelia – den nederste delen av Jølster Skisenter. Der finner man en god slalåmprofil, og gir en løype med 170 høydemeter. Jølster Skisenter er FIS-homologert for både slalåm og storslalåm. Anlegget har ofte vært vertskap for Super G krets. 

Hvem står bak rennet?

-Jølster Alpin står som arrangør av FIS-rennene. Det er verdt å understreke at dette er et dugnadsarrangement, hvor ikke mindre enn 40 personer er involvert hver dag. Vi samarbeider med Sogn og Fjordane Skikrets men selve forberedelsene og gjennomføring gjøres av nevnte erfarne dugnadsgjeng i Jølster Alpin. 

Rennledere er Atle Hamar (fredag) og Vidar Taklo (lørdag). TD er Anki Svaerdby-Bergman (SWE).

Hvilke forventninger har dere med tanke på antall deltagere?

-Vi forventer ca 100 deltagere, hvorav 40 damer og 60 herrer. De fleste lag i Sør-Norge er representert, i tillegg til en del utenlandske løpere. Brorparten i sistnevnte kategori kommer fra Skandinavia, Tyskland eller Belgia.

Øvrig informasjon

-FIS Startkontingent er 310kr pr renn. Resultatene blir publisert på FIS-ski.com i etterkant av rennene. Lenke legges også ut på vår rennside. 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy