Anders Aukland & co satte rekord
3049 Views

Anders Aukland & co satte rekord

April 12, 2021
Skrevet av:

Kristin Roset

Anders Aukland, Joar Thele og Simen Østensen passerte alle rekordnoteringen til Henrik Sollie på 528 km i sin stake- og skøytetur på Myllavatnet denne helga. Søndag klokka 23 ga Anders Aukland seg mens leken ennå var god med nøyaktig 700 km på skia og isen.

Husker du kilometerkrigen som utspant seg i fjor vår da koronaen ga skiløpere på alle nivåer alvorlige konkurranseabstinenser? Kort oppsummert endte det med at Henrik Sollie ble stående med rekorden for lengste sammenhengende skitur med 528 km på 32 timer etter at trioen Joar Thele, Jørgen og Anders Aukland hadde tilbakelagt 516 km helga før.

 

Langt, lengre, lengst

Også i år er det mange som har benyttet de fine forholdene på vårsnøen til å gå langt på ski. Et stort og ukjent antall turløpere på alle nivåer har tatt Birken begge veier som en utfordring. Jan Kristian Haugnæss og fire andre løpere tilbakela den firedobbelte distansen, 216 km, på vel 20 timer i sitt veledighetsprosjekt, 4xBirken24. Pensjonisten Olaf Lia staket 2200 km på 30 dager som plaster på såret for at det ikke ble noe Nordenskiöldsloppet i år.

Denne helga hadde trioen Anders Aukland, Joar Thele og Simen Østensen satt av til et nytt rekordforsøk på Myllavatnet i Nordmarka. Rekordforsøket var også ledd i innsamling til Right To Play som jobber for at barn i utviklingsland kan få tilgang til utdanning, lek og idrett.

 

Anders Aukland (til høyre), Joar Thele (nederst til venstre) og Simen Østensen før start. (Foto fra Team Ragde Eiendoms facebookside)

 

I friskt driv mot rekord

Søndag formiddag like før rekorden var i havn, ble Aukland og teamet meldt i friskt driv på Myllavatnet i en fart på rundt 3 min pr. km. Det var skarpt føre med is/skare på vatnet velegnet for rekordforsøk. Søndag var det også lite vind, en kjærkommen gest fra værgudene etter mye vind på lørdag. Natta var naturlig nok den aller største bøygen og med hodelykter skalv de seg seg gjennom natta i 7 minusgrader.

Simen Østensen var med til den gamle rekorden var godt og vel slått og ga seg på 550 km. Litt over kl 17 ga friskusen fra Flekkefjord, Joar Thele, seg med betennelser og gnagsår etter 610 km. Hvor langt Anders Aukland kom til å tøye strikken med en sliten kropp og en vond skulder var usikkert.

– Nå tar han mil for mil og ser hvor langt det blir, sa teamsjef Jørgen Aukland til NRK sent søndag etterniddag.

Etter en kokosbolle og litt sjokomelk våknet Anders til liv igjen i følge teamsjefen og banket inn til 700 km. I samme klasse må man si at responsen på innsamlingen også var, siden den innbragte  over 1 million kroner til Right to Play.

– Jeg er jo veldig mørbanket. Jeg er sliten, jeg er på stålet. Men jeg ga meg mens leken var god. Jeg var ikke i kjelleren og har hatt enorm støtte fra andre folk i teamet. Vi har hatt det kjempegøy i hele går og i hele natt, sa Aukland til NRK rett etter at bragden var et faktum.

 

 

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy