Årets første SKIsport i trykk
3260 Views

Årets første SKIsport i trykk

Februar 08, 2021
Skrevet av:

Kristin Roset

Nå er årets første SKIsport magasin gått i trykk. Vi har mye spennende å by på, men er spesielt stolte over å ha møtt våre store hopper for tiden, Halvor Egner Granerud. Han er portrettet vårt denne gang, der vi fikk ennå dypere kjennskap til den flotte idrettsutøveren enn det vi ellers ser i media. Det er bare å glede seg.

Innhold: Noe av det du snart får lese mer om.

 
Her er forøvrig utgavens leder:

Idretten kan være brutal

Vi er i februar. VM i Oberstorf er snart i gang, – og gjett om vi gleder oss.
Men ikke alle får drømmen om årets store mesterskap i oppfyllelse. Som for eksempel Mikael Gunnulfsen. Vi intervjuet han før jul (fra side 42) etter en fantastisk start på sesongen med seier på Beitostølen, og billett til verdenscupåpningen i Ruka. Alt så lovende ut, men så viste idretten seg fra sin brutale side. Først ble han sendt hjem med sykdom fra flyplassen når skilandslaget var på vei over til Finland. Så etter en måned ble han fraktet til sykehus med brudd i leggen etter kollisjon i skiløypa på Lillehammer. Her ble han operert, og hele sesongen gikk i vasken.
Hva skjer opp i hodet på en idrettsutøver da?
–Først tenkte jeg: Fy flate, det gjør vondt i leggen. Dette er ikke bra. Deretter kom tankene som perler på en snor. Nå ryker Norgesmesterskapene, og sjansen til plass i VM. Dagene etter operasjonen var ikke av de mest gledelige, for å si det sånn- men heldigvis har jeg hatt fantastisk god støtte rundt meg. I dag ser jeg lyst på framtiden, og er i gang med opptrening. Jeg måtte bare akseptere situasjonen, og begynne å planlegge neste sesong, forteller Gunnulfsen. Men han er ikke alene om å oppleve idrettens brutalitet. Alpinistene Alexander Aamodt Kilde, Lucas Braathen og Atle Lie McGrath har alle tre pådratt seg stygge kneskader midt i en ellers god sesong.
Dette er bare en av måtene idretten kan vise den negative siden fram på. Mange har også opplevd å få VM eller sesong- drømmen knust på grunn av sviktende form. En tilstand der man ikke helt forstår hvorfor kroppen ikke vil. Det kan være minst like frustrerende som å brekke en fot eller bli syk. 
Som tidligere idrettsutøver vet jeg hvordan det kjennes å både bli syk, skadet og ikke vite hvorfor kroppen ikke responderer. Alt er like frustrerende og vondt. Men en ting lærte jeg. Tar du i bruk den sterke viljen som du må lete frem under de hardeste øktene, kommer du langt. En vilje som kanskje er den beste egenskapen hos en idrettsutøver. Det er bare om å gjøre å bruke den på den riktige måten i den aktuelle situasjonen.
Vi har mye godt stoff som vi håper faller i smak. Og vi ønsker alle lykke til videre med sesongen, – enten det er i opptrening eller med full gass.
Sportslig hilsen
Kristin Roset, redaktør

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy