Årets siste utgave av SKIsport i trykk
2193 Views

Årets siste utgave av SKIsport i trykk

Desember 10, 2021
Skrevet av:

Kristin Roset

I dag går årets siste utgave av SKIsport i trykk, og vi har mange godbiter for dere vinterinteresserte å by på.

 

Veien til OL

Sesongåpningen er over, og vel så det. Utøverne har testet formen, og for alvor begynt å kjenne på den tøffe veien til OL. For det er ingen «kjære mor» når det gjelder kampen om OL plass. For dem som så Auklands forklaring på NRK under sesongåpningen på Beitostølen skjønte raskt at det er viktig å prestere maksimalt fra første stavtak dersom det skal bli Beijing tur.

Det er ikke bare utøverne som må gjøre jobben sin før OL. Også trenere, ledere, støtteapparat og forskere må legge ned lange arbeidstimer for at medaljene skal bli et faktum. Som for eksempel hvordan høyde, klima, tidsforskjell, søvn og ernæring skal håndteres i forkant og under selve lekene. I denne utgaven kan dere lese om forskningsstudiet «Preparing for the Nordic Skiing Events at the Beijing Olympics in 2022» med Øyvind Sandbakk, Guro Strøm Solli, Rune Kjøsen Talsnes, og Hans‐Christer Holmberg i spissen. Et interessant studie som viser at det jobbes meget profesjonelt i kulissene.

OL starter forøvrig begynnelsen av februar 2022, og det er ikke på et hvilket som helst sted. Det er nemlig første gang en by arrangerer både sommer- og vinter-OL. Men selv om det er Beijing som er vertsby for vinter-OL i 2022, er konkurransene i øvelser som er avhengig av snø og is utendørs lagt til fjellområdene nord for den kinesiske hovedstaden.

Selv om mye vil dreie seg om OL i mediene fremover, vil flertallet av våre vinterutøvere ikke befinne seg på den andre siden av jordkloden i februar. Likevel vil deres målsetninger være minst like viktige og motiverende for den daglige treningen og lidenskapen. Og for dere som ser fram til turrenn og mindre renn, er artikkelen om «Trening i sesong» smart å få med seg. Det trenger nemlig ikke være så innviklet å legge opp treningen selv om du har lagt opp en tett konkurranseplan.

Vi ønsker dere en flott juletid, og en sprek inngang på nyåret.

SKIsport hilsen fra Kristin Roset, redaktør

 

 

 

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy