Bortimot 3.500 mennesker løste billett - for å se på den historiske skiflygingen for kvinner
2295 Views

Bortimot 3.500 mennesker løste billett – for å se på den historiske skiflygingen for kvinner

Mars 20, 2023
Silje Opseth
Skrevet av:

Tore Shetelig

Oppslutningen fra publikum ble enorm på historiens første skiflygingsrenn for kvinner søndag 19. mars. Bortimot 3.500 mennesker løste inngangsbillett til Vikersundbakken – for å oppleve moroa live.

Tekst og foto:

TORE SHETELIG

Vikersund-sjef Per Bergerud opplyser til magasinet Skisport at til sammen 6.500 mennesker var i arenaen søndag.

– Av disse var mellom 3.000 og 3.500 tilskuere på kvinnerennet. Vi er veldig glade for at interessen for å se kvinnene hoppe skiflyging var så stor. Et imponerende antall publikummere møtte fram, med særlig med tanke på at rennet begynte så tidlig som klokken 10.00 på formiddagen, sier Per Bergerud.

TRUMFET GUDSTJENESTEN

Hvor sterk skihoppingen står i Modum kommune, viser det faktum at søndagsgudstjenesten ble utsatt i flere timer, til fordel for kvinnerennet. Vanligvis begynner gudstjenesten i Heggen kirke kl. 11.00. Men denne gangen var den utsatt til klokken 13.30 – på grunn av den historiske begivenheten et steinkast unna kirken.

17.500 TILSAMMEN

Per Bergerud forteller videre at det til sammen var 17.500 mennesker som kjøpte billett til Raw Air i Vikersundbakken denne gangen.

Det er et tall vi er godt fornøyd med. Vi er tilbake på nivået før pandemien satte inn. I 2018 hadde vi samme antall tilskuere, sier Per Bergerud.

Han konkurrerte i sin tid sammen med Toni Innauer fra Østerrike. 64-åringen er kjent som en innbitt motstander  av at kvinner skal hoppe skiflyging. Den tidligere storhopperen mener at det er for farlig.

-INNAUER MÅ KOMME SEG UT

Innauer burde komme seg ut og se på jentene i bakken- før han uttaler seg mer negativt om kvinner og skiflyging. At gikk jo veldig trygt og sikkert. Alle de 15 deltakerne holdt så høy kvalitet at det aldri var fare på ferde for noen av dem. Jeg ble imponert over hvor godt jentene hoppet, sier Per Bergerud.

På bildet ser du Silje Opseth juble på sletta – etter sitt flotte hopp på 211 meter i første omgang. Da hun hoppet 207 meter i siste omgang, førte det til en strålende 2. plass i Raw Air finalen, bare slått av Ema Klinec, som satte ny verdensrekord for kvinner, med 226 meter.

63.000 KRONER I PREMIE

Silje fra IL Holeværingen på Ringerike ble ikke bare en stor opplevelse rikere. Hun hoppet inn 63.000 kroner i premiepenger – på to hopp denne historiske skisportdagen.

Silje avanserte dermed til en fin fjerdeplass i sammendraget i Raw Air. Klar vinner sammenlagt ble Ema Klinec men Katharina Althus ble nummer to og Selina Freitag nummer tre. 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy