Dagens andre gull i skiskytter-VM
2032 Views

Dagens andre gull i skiskytter-VM

Februar 20, 2021
DET UMULIGE BLE MULIG: Han delte ut den gule trøya til franske Martin Fourcade allerede i Østersund, men Johannes Thingnes Bø klarte det han egentlig trodde var umulig: Å vinne verdenscupen sammenlagt, til tross for at han ble pappa i januar og endte opp med å stå over to verdenscuphelger.
Skrevet av:

Kristin Roset

En fantastisk dag er over i Pokljuka. Først gull på kvinnenes stafett, så stormet gutta inn til samme edle valør ved Sturla Holm Lægreid, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bøe og Vetle Sjåastad Christiansen på 4×7,5km stafett.

Norge fikk revansje over Frankrike etter fjorårets VM-stafett. Den gangen henviste franskmennene de norske herrene til annenplass. Lørdag var Norges antatt sterkeste konkurrent langt unna gullkampen, mens Norges utvalgte gikk fire solide etapper.

Bursdagsbarnet Sturla Holm Lægreid gikk første etappe for Norge. Dette var 24-åringens første mesterskapsstafett, uten at det så ut til å påvirke nervene. Lægreid tok VM-gull på normaldistansen, og har allerede vist seg som en kald fisk på standplass, og fortsatte oppturen under stafetten.

– Det var en riktig bursdagsfeiring, dette. Det var veldig gøy å gå, jeg bare koste meg. Jeg er veldig, veldig fornøyd med etappen, sa Lægreid til VG.

Ankermann Sjåastad Christiansen viste stoisk ro gjennom hele etappen. På første skyting prikket han raskt ned de fem blinkene. Han bommet to ganger på siste skyting, men seieren var i realiteten aldri truet.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy