God påske og siste nyheter
1516 Views

God påske og siste nyheter

April 11, 2020
Skrevet av:

Kristin Roset

Vi i SKIsport ønsker alle våre lesere en riktig god påske.
Det har vært rare tider for oss alle de siste ukene, og det vil nok ikke bli en helt normal hverdag på en god stund. Likevel håper vi dere holder dere friske og får kommet dere ut i frisk luft.
Her er noen av de siste dagers skinyheter:


Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

FIS’ rennsjef ser ikke for seg en normal langrennssesong

Koronapandemien kommer høyst sannsynlig til å få konsekvenser for skisesongen som starter i november.

Det mener renndirektøren for langrenn i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Pierre Mignerey. Han sier til VG at han er i gang med å planlegge en alternativ verdenscupsesong.

– I mai skal langrennskomiteen diskutere dette. Det mest optimistiske er en redusert kalender. Men vi vet ikke hva vi skal gjøre før i løpet av sommeren.

Verdenscupsesongen starter normalt opp i november. Mignerey har en rekke mulige løsninger på tegnebrettet, blant dem at Tour de Ski holdes til ett land, at menn og kvinner separeres for ikke å ha for mange mennesker på samme sted, mindre støtteapparater og renn uten publikum.

– Stor fleksibilitet er nødvendig. Det største problemet er å vite tidsnok hvilke regler vi må følge. Avlysninger i siste liten koster mye penger, det så vi blant annet i Oslo i vinter, sier Mignerey.

 

Robert Johansson i Lysgårdsbakken. Foto: Kristin Roset

Hopp-Johansson blir pappa

Robert Johansson (30) og samboeren Marlene Messell venter sitt første barn. Skihopperen måtte finne seg i å følge ultralydundersøkelsen via videooverføring.

Johansson varsler selv den kommende familieforøkelsen via Instagram.

– Etter å ha sett ultralyden via FaceTime i disse spesielle tider, kan vi endelig kunngjøre at familien blir større. Jeg gleder meg, og jeg skal være der for deg på best mulig måte, skriver han i et innlegg der samboeren er merket.

Johansson og Messell flyttet sammen i nytt hus på Lillehammer i desember. Til VG forteller skihopperen at de har plass til både treningsutstyr og babyutstyr. Han bekrefter også at paret venter en jente.

Ammann satser mot 2022 – tror på ny OL-medalje

Skihopperen Simon Ammann vant to OL-gull i både 2002 og 2010. Sveitseren håper han også kan stå øverst på seierspallen i Beijing som 40-åring.

Ammann uttaler seg svært offensivt i en pressemelding fra det sveitsiske hopplaget, der han bekrefter at han satser videre mot sitt sjuende OL.

– Jeg er overbevist om at jeg kan få glimrende resultater igjen, sier han.

Sveitseren har ikke vunnet et verdenscuprenn siden november 2014. Hans forrige besøk på seierspallen kom for to år siden. Men i OL-sammenheng er han blant tidenes største. Ammann vant både i storbakken og normalbakken i Salt Lake City i 2002 og kopierte bragden i 2010.

Skytetreneren om Stina Nilsson:
Ingen andre i verden gjør dette

Stina Nilssons skytetrener hevder at den konverterte langrennsløperen skyter 1200 skudd i uken og kaller 26-åringen unik.

Nilsson motiveres av glede over sin nye idrett, og har på sosiale medier vist fram blåmerker på både kne og albuer. Det mangler ikke på innsatsen i iveren etter å bli god i en ny idrett.

– Hun skyter 1200 skudd i uken. Det er det ingen andre som gjør. Det kan jeg garantere, sier skytetreneren Jean-Marc Chabloz til SVT.

Det er bare to uker siden det ble kjent at Stina Nilsson byttet ut langrenn med skiskyting. To uker før det igjen ble Chabloz kontaktet av Nilsson.

– Hun ringte meg og sa «hei, det er Stina Nilsson, kan du hjelpe meg med skyting?» Slik startet det, og jeg sa ja.

Vill og gal

I tre uker har de to holdt i hop. Tirsdag ble det også kjent at Stina Nilsson gikk rett inn på Sveriges elitelandslag i skiskyting.

– Hun er den beste jeg har hatt hittil. Stina har lært seg å skyte veldig fort. Jeg tror at det har sammenheng med at hun er vill og gal og at hun ser fram til hver eneste økt på skytebanen. Jeg tror det har en stor sammenheng med at hun har lært seg dette så fort.

Duoen snakker allerede om at OL i Beijing i 2022 er det store målet.

Best

– Best allerede etter tre uker?

– Jeg liker virkelig det jeg ser, men skiskyting er komplisert og del av en prosess. Du har inngangen, selve skytingen, utgangen og total skytetid som bare blir raskere og raskere. Da jeg holdt på brukte vi dobbelt så lang tid på standplass som utøverne gjør i dag. Det er en utfordring, og det er kanskje der vi har mest å hente, mener Chabloz.

Chabloz sammenligner Stina Nilsson med den tidligere storløperen Magdalena Forsberg. I likhet med Nilsson var også Forsberg langrennsløper før hun skiftet til skiskyting.

– Magdalena virket ofte helt uberørt på stadion og standplass. Det gjør også Stina.

Lehmann vil holde FIS-toppjobben på sveitsiske hender

Tidligere utforverdensmester Urs Lehmann stiller til valg som ny FIS-president etter Gian Franco Kasper. Målet er å entre åttende tiår med sveitsisk president.

Skiforbundet i Sveits meldte tirsdag at det har nominert Lehmann. Kasper har vært president i det internasjonale skiforbundet siden 1998, men han ga i november beskjed om at han gir seg på årets kongress. Den skulle holdes i Thailand i mai, men er utsatt på grunn av koronaviruset.

Lehmann ble verdensmester i utfor i 1993, da han henviste Atle Skårdal til sølv i Morioka. 50-åringen har vært president i det sveitsiske skiforbundet siden 2008.

– Vi er henrykt over at Urs Lehmann stiller som kandidat i FIS-presidentvalget, selv om vi kan miste en president med enorm ekspertise. Vi er overbevist om at han er den perfekte kandidat, sier forbundsdirektør Bernhard Aregger.

Sveits har hatt presidenten i FIS siden Marc Hodler ble valgt i 1951. Neste president blir den femte i forbundets 96-årige historie.

Generalsekretær Sarah Lewis er en mulig kandidat og kan i så fall bli forbundets første kvinnelige president. Johan Eliasch, milliardæren som leder skimerket Head, er tidligere nominert.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy