Gode forhold for alpinistene
7281 Views

Gode forhold for alpinistene

August 18, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

– Det er fantastisk å ha to breer i Norge med så gode forhold for alpint, mener herresjef i alpint for Norges Skiforbund, Steve Skavik.

Sist uke gjestet fartslaget Juvass og Galdhøpiggen Skisenter, mens teknikklaget og kvinnelandslaget trente på Folgefonna. Selv med noe ustabilt vær fikk lagene gjort det som var planlagt.

Sommerferien er over for mange, og det er fullt kjør med treningssamlinger for alpinistene. Mange lag legger sine samlinger til breer i Norge denne sommeren, og forholdene holder seg meget bra.

 

– Det er bare å takke Juvass og Folgefonna for at de legger forholdene til rette så bra for oss. Det er unikt å ha to breer i Norge med gode skiforhold i starten av august, mener Skavik.

I tillegg til aktivitet på snø oppe på Juvass og Folgefonna, ble det også utført viktig barmarkstrening i forbindelse med samlingene sist uke.

I motsetning til resten av Europa har det i sommer-fjellet i Norge i år vært kaldere enn tidligere år. Mange netter med nattefrost har gjort forholdene bra. Ettersom forholdene ikke er så bra på breene i Europa, har det også strømmet til med utenlandske lag/nasjoner til Norge.

Kilde: Norges Skiforbund

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy