Hoppsjefen om Gull-Lundby: – Hun er Bjørn Wirkola
1487 Views

Hoppsjefen om Gull-Lundby: – Hun er Bjørn Wirkola

Februar 27, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Hoppsjef Clas Brede Bråthen trodde han ikke skulle overleve da Maren Lundby tok sitt første VM-gull.

– Det er det desidert verste jeg har vært med på i hele mitt liv. Jeg var helt sikker på at nå kom jeg til å dø. Det er den beste legesjekken du kan gjøre. Hvis hjertet ikke stopper nå, så er det i orden, sa Bråthen til NTB.

– Jeg er ganske sikker på at herrerennet ikke blir bedre enn dette her.

Lundby tok en knepent seier foran tyske Katharina Althaus. Seiersmarginen var på 0,5 poeng, som tilsvarte 25 centimeter i bakken.

– Hun ser ut som et gudsbarn fra landet, men det er ikke akkurat sånn hun fremtrer i hoppbakken for tida, sa Bråthen.

«Hoppe etter Lundby»

24-åringen fra Bøverbru har hatt en fenomenal sesong. Hun har vunnet ni verdenscuprenn og leder verdenscupen suverent sammenlagt. Onsdag ble hun verdensmester – dagen etter det norske laget tok bronse i VMs første lagkonkurransen for kvinner noensinne.

– Hun er komplett. Jeg har ikke sett maken eller opplevd annet. Helt utrolig. Hun er en vinnerskalle så det synger etter, sier landslagssjef Christian Meyer til NTB.

– Hun er helt enorm. Hun er Bjørn Wirkola, uttaler Bråthen.

– Døper vi om uttrykket nå til «hoppe etter Lundby»?

– Wirkola begynner å bli så gammel at ham husker ingen, så nå er det den som gjelder, sier hoppsjefen.


Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Bindingsdrama da Lundby tok gull

Maren Lundby måtte få reparert begge bindingene mellom omgangene da hun ble verdensmester i Seefeld onsdag. Hun kunne fort falt fra gullet.

Da hoppdronningen fra Bøverbru landet etter førstehoppet, spratt begge bindingene ut av 24-åringens hoppsko. Til alt hell holdt verdensmesteren seg på beina.

Bindingsproblematikken førte samtidig til meget hektisk aktivitet i det norske serviceteamet.

– Jeg hadde noen litt stressende minutter, for skulle vi skifte binding, ski eller hva skulle vi gjøre? Vi kom fram til at vi skulle slakke litt på bindingen, sånn at ikke ble så mye spenn i den. Det virker som det fungerte, for den falt ikke ut i annen omgang, og jeg fikk bedre stil. Det kan ha vært avgjørende, smilte Lundby til NTB.

Kunne falt

Hun vant til slutt VM-rennet med et halvpoeng på tyske Katharina Althaus. Det tilsvarer ikke mer enn 25 centimeter i bakken. En halvmeter kortere hopp eller dårligere uttelling i dommerhjørnet ville med andre ord svingt gullduellen i tysk favør.

Etter at karrierens første VM-gull var et faktum la ikke Lundby skjul på at førstehoppet kunne endt med knall og fall og ødelagt renn.

– Sjansen er stor for det når du lander helt der nede, sa hun.

– Var du sikker på at utstyret skulle holde i finaleomgangen?

– Ja, jeg føler meg såpass trygg på at servicefolkene har kontroll på det de driver med, sa verdensmesteren til NTB.

Må ta grep

Det er ikke første gang hun har opplevd at bindingen hopper ut av skoen i landingsøyeblikket. I fjor sommer skjedde det samme under et hopp i Innsbruck. Da måtte hun over ende. Tidligere i vinter gjentok historien seg også på Lillehammer.

– Vi prøve å finne ut noe lurt sånn at det ikke skjer i framtida, sa Lundby, som samtidig avviste at hun stresset seg opp over utstyrsproblemene mellom omgangene i onsdagens renn.

– Jeg var ikke så veldig stresset. Det var tre personer på saken, så jeg kunne bare konsentrere meg om det jeg skulle gjøre. Det ordnet seg, sa Lundby.

Etter at spenningen i poengdramaet i Seefeld var utløst, kunne hun feire et av karrierens aller største dager sammen med lagvenninnene. Ett år etter at hun ble olympisk mester kan 24-åringen også kalle seg verdensmester.

(©NTB)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy