Maren klar for skiflyging – uansett hvor
Maren Lundby sier at hun håper å få debutere i skiflyging neste vinter. Om rennet går i Oberstdorf eller Vikersund har ikke så mye å si for henne.

Hun synes riktignok at bakken i Oberstdorf ser litt «snillere» ut.
På en digital pressekonferanse – med SKIsport til stede, uttalte Maren at det er en ledig helg i 2022 – etter Trondheim og Raw Air.
– Hvis Blue Bird-turen til Nizhny Tagil i Russland i midten av mars 2022 blir flyttet, er det gode muligheter for at Vikersund kan bli arena for det første skiflygingsrennet for kvinner, sier 26-åringen.
Det ligger an til en hel uke med skiflyging i Vikersund. Etter at Raw Air-konkurransen er avgjort i Vikersund 8. mars, skal hopperne gjennomføre skiflyings- VM fra 10.-13. mars i verdens største hoppbakke.
Maren Lundby har vært og kikket på forholdene i skiflygingsbakken i Oberstdorf tidligere i vinter, og ble ikke skremt.
– Heller det motsatte. Jeg fikk skikkelig lyst til å sette utfor. Bakken ser som sagt «snillere» ut enn Vikersund, men jeg vet jo ikke før jeg har prøvd.
Kan leve av hoppingen
Går det an å leve av skihopping for kvinner?
– Ja, jeg har i hvert fall hatt muligheten til å leve av det. Med mine 30 World Cup-seire, har pengepremiene vært hovedinntektskilden min.
Johann Forfang ble spurt om en kvinne kan klare å utføre verdens lengste hopp.
– Ja, det er det full mulighet for, sier Tromsø-hopperen.
Maren Lundby legger til at kvinnene må få starte et sted.
Få lov til å bli gode
– Vi må få lov til å bli gode i skiflyging også. Vi må få kjenne litt på de kreftene som er der. Det er vanskelig å visualisere et skiflygingssvev – uten å ha prøvd i praksis.
Sa Maren – etter at Robert Johansson hadde reklamert kraftig for hopping i mammutbakkene.
– Hovedforskjellen er at det er større fart i tilløpet. Dessuten er det er mye større krefter å leke med. Du har tid til å jobbe med detaljer i flighten – på en helt annen måte enn i en vanlig hoppbakke. Derfor er skiflyging det morsomste jeg vet, sier lillehamringen.
Samkjøring av renn
Maren Lundby har også meninger om avviklingen av World Cup-rennene:
– Vi burde ha renn på samme sted. Det koster å rigge kameraer i bakken, så arrangørene hadde spart kostnader ved å samkjøre World Cup, sier hun.