Maren Lundby får bedre betalt neste sesong: – Kjempebra med mer penger
2145 Views

Maren Lundby får bedre betalt neste sesong: – Kjempebra med mer penger

Juni 04, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Det internasjonale skiforbundet (FIS) øker pengepremiene for kvinnehopperne neste sesong. Det vil gagne verdensener Maren Lundby om hun presterer som i år.

Pengepremiene i verdenscupen for kvinner skal økes til 25.194 sveitserfranc, omtrent 220.000 norske kroner, per renn. Det betyr at hopperne som havner på topp 20, får 330 kroner per verdenscuppoeng, mot 260 tidligere.

Endringen ble vedtatt under FIS’ kalenderkonferanse i Dubrovnik i uka som gikk.

– Det er kjempebra at vi får bedre betalt for det vi driver med. Det er jo fortsatt svært få som kan leve av premiepengene, så det er bra at de vil at vi skal overleve, sier Lundby til NTB og ler gjennom telefonen. Hun befinner seg for øyeblikket i Østerrike på første samling for sesongen.

– Det er kjempebra med utvikling, men det er færre renn neste sesong. Jeg skulle likevel heller ønske at vi hadde hatt flere renn enn mer premiepenger, understreker Lundby.

Hun hoppet inn 500.000 kroner i rene premiepenger for verdenscuprennene sist sesong. Med satsen for neste sesong, en økning på 27 prosent, vill den summen vært 634.000 kroner.

Flere storbakkerenn

Under konferansen i Kroatia ble også programmet for den fjerde utgaven av Raw Air spikret. Hoppturneringen bygger på det samme konseptet som tidligere. Starten blir som vanlig i Holmenkollen, og slutten i Vikersund. Kvinnene får på ny tre renn i sin andre utgave av konkurransen.

Også terminlistene for neste sesong ble publisert. Maren Lundby og co. får flere renn i storbakke. Sportssjef Clas Brede Bråthen er fornøyd etter møtene i hoppkomiteen.

– Vi får muligheten til å arrangere Raw Air etter samme konsept som vi har hatt suksess med de siste tre årene. Jentene har en innholdsrik terminliste med mange storbakkerenn. Det blir spennende med verdenscupåpning for kvinnene i Lillehammer igjen, sier han på skiforbundets nettsted.

Gleder seg

Lundby sier Raw Air blir sesongens kuleste uke. Hun ble tidenes første kvinnelige vinner da hun tok hjem trofeet i mars.

– Det store høydepunktet denne sesongen blir Raw Air, det blir en veldig kul uke. Jeg vet også at FIS vil ha skiflyging i Vikersund så kjapt som mulig på programmet, men det blir en naturlig del av utviklingen. Vi får smøre oss med tålmodighet og håpe det kommer så kjapt som mulig, sier hun.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy