Norge endrer på dressene til hopprennet i Russland
5546 Views

Norge endrer på dressene til hopprennet i Russland

Desember 03, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Hoppsjef Clas Brede Bråthen varsler endringer med hoppdressene foran rennene i Russland kommende helg etter diskflausen i Finland.

Robert Johansson, Johann André Forfang og Marius Lindvik ble diskvalifisert i forrige helgs hopprenn i Ruka etter feil med dressene. Bråthen lover at problemene med utstyret skal fikses.

– Dressene gikk ikke gjennom kontrollen og det beklager vi sterkt. Det var lite luftgjennomstrømning på et par punkter, og vi har sørget så godt vi kan for at det ikke skjer igjen, sier Bråthen til NTB.

 

Avviser juks

Polens hopptrener Michal Dolezal mener ifølge sport.pl at Norge har spekulert på å ha dresser som ikke er innenfor regelverket. Han har ifølge nettstedet sagt at nordmennene ville være fornøyd dersom to blir diskvalifisert og en vinner, noe som endte opp med å skje i Ruka.

Hoppsjef Bråthen avviser at Norge gambler på denne måten.

– Det tror jeg han (Dolezal) må ha blitt feilsitert på. Det hadde vært så langt unna de etiske normene vi opererer med som du kan få. Selv om vi er fornøyd med Tande (som vant i Finland), er det meningsløst å påstå at tre av våre hoppere må gjennom noe av det verste som kan skje med en utøver, sier Bråthen, med henvisning til de tre som ble diskvalifisert.

 

Kan øke interessen

Han er for øvrig positiv til «utstyrskrigen» med Polen, og han tror nyvinningene er bra for hoppsporten.

– Det har alltid vært et ønske om å ha best forutsetninger, og det var jo også mye debatt om Boklöv og V-stilen i sin tid. Om det blir gjort på riktig måte, kan det øke interessen, for det er mye kult i hvor langt man kan hoppe med så lite fart som mulig.

Før årets sesong ble det mye snakk om det polske hopplandslagets nyutviklede sko.

Hopplegenden Adam Malysz, som i dag er hoppdirektør for Polens skiforbund, mente at de nye skoene som han selv hadde hjulpet med å utvikle, ville gi hopperne sine en stor fordel og at rivalene er «litt skremte».

– Jeg har masse respekt for Adam Malysz og synes det er bra de prøver å utvikle hoppsporten, men jeg tror ikke Tande blir skremt av folk med 100 verdenscuppoeng mindre enn ham, sier Bråthen.

 

Kanskje etterpå

Hoppsjefen sier han er «nysgjerrig» på de nye skoene til Polen, men hadde nok ikke annonsert en slik angivelig utstyrsutvikling på samme måte.

– Hadde vi funnet en nyvinning i utstyret, er jeg usikker på om vi hadde sagt det før en konkurranse, men kanskje etterpå hvis vi hadde gjort det veldig bra, avslutter Bråthen.

Neste hopprenn er i Nizjnij Tagil i Russland 7. og 8. desember.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy