Sparebank1-rennet i Ringkollen
3436 Views

Sparebank1-rennet i Ringkollen

Januar 22, 2023
Skrevet av:

Dagfinn Kern-Rosenvinge

Trine Opseth er rennleder i forbindelse med Sparebank1-rennet i Ringkollen. SKIsport-redaksjonen har vekslet noen ord før neste helgs arrangement… 

Kan du fortelle kort om Sparebank1-rennet?

-Sparebank1-rennet er et hopprenn som er åpent for alle aldersklasser. Det konkurreres i bakkestørrelse K5, K10, K17, K27 og K40. Hovedmålgruppen er 6-13 år. Rennet er og har vært en del av Buskerudkarusellen i mange år.

Foruten avlysningen i 2021, grunnet Covid, har rennet vært arrangert i over 20 år. Kombinert har tradisjonelt vært en del av arrangementet, men noen år har vi ikke hatt mannskap nok til å kunne gjennomføre langrenn.

En klasse for alle

-I de to minste bakkene er det rekruttklasse uten rangering. I K 17 er det klassene 10 år og yngre, 11-12 år, 13 år og eldre. K27 handler om klassene 10 år og yngre, 11-12 år, RCC, og i K40 er det klassene 10 år og yngre, 11-12 år, RCB(stor bakke, stor fart) og RCA(stor bakke, liten fart) og veteran. Klassene er også delt i jenter og gutter. Her kan alle finne en klasse som passer til sitt nivå.

Her kan alle være med. I de minste bakkene kan du stille uten å ha prøvd hopp tidligere – der kan det hoppes med langrennsski, slalomski eller hoppski. Det er premier til alle.

Hopprennet går i Ringkollen hoppanlegg. Her er det 5 bakker. Anlegget sto ferdig på midten av 90 tallet, og har vært et viktig rekruttanlegg for hopp i Buskerud siden den gang. Det siste året har det blitt utbedret med spormaler i alle bakker. Langrennet holdes på skistadion på Ringkollen.

Hvem står bak rennet? 

-Arrangør er Ringkollen hoppteam, som er et samarbeid mellom klubbene i Hønefoss-området. I år står IL Holeværingen som arrangørklubb, og Trine Opseth som rennleder.

Hvilke forventninger har dere med tanke på antall deltagere? 

-Antallet deltagere har variert veldig, og det har vært nedgang de siste årene. Rundt 2010 kunne det være 100 deltagere på disse rennene, men de siste årene har det vært mellom 20 og 40 deltagere, og det er der vi regner med å havne i år også.

Øvrig informasjon? 

-Påmelding gjøres via minidrett eller på e-post. Det koster kr 130 pr gren man stiller i. Hjemmeside: Ringkollen Hopp Facebook: Ringkollen Hopp | Facebook. Resultatene publiseres på Skiforbundets nettside og på Facebook. 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy