Stöckl belønner elev - Lundy trenger ro
2021 Views

Stöckl belønner elev – Lundy trenger ro

Februar 05, 2020
Skrevet av:

Kristin Roset

Anders Håre får betalt for solid hopping i kontinentalcupen i hopp. Kommende helg er han tilbake i det gjeve selskap i verdenscupen.

Vikersund-hopperen har imponert i kontinantalcupen, nest øverste nivå i internasjonal hoppsport, den siste tiden. Sist helg ble han nummer tre og seks i Planica.

I Sapporo helgen før det var han nummer to og fire.

– Anders får en ny mulighet fordi han hoppet så bra under COC-rennene i Planica, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

Håre fikk sin verdenscupdebut tidligere denne sesongen og deltok i den tysk-østerrikske hoppuka.

Til rennene i Willingen kommende helg erstatter han Andreas Buskum i den norske troppen. I Tyskland får Håre selskap av Johann André Forfang, Robert Johansson, Marius Lindvik, Robin Pedersen og Daniel-André Tande.

Alexander Stöckls elever lyktes ikke optimalt i Sapporo sist helg. Østerrikeren tror samtidig på en opptur i Tyskland.

– Denne uken jobber vi med det tekniske både i bakke og hall. Det virker på meg som at utøverne er veldig motiverte for å slå tilbake. Vi ligger fortsatt godt an i nasjonscupen og har muligheter individuelt i World Cup. Derfor er det viktig å ta alle sjanser som kommer i bakker vi vet vi kan gjøre det bra i, sier landslagssjefen.

Buskum må på sin side nøye seg med å hoppe kontinentalcup i Brotterode kommende helg. Dit skal også Sondre Ringen, Mats Bjerke Myhren, Oscar Westerheim, Joacim Ø. Bjøreng og Anders Ladehaug

 
 
 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Lundby trenger ro: – Kan ikke være likestillingsminister på heltid

Det har kokt rundt Maren Lundby de siste dagene. Nå skal hoppstjernen skjermes for å ha fokus på jobben som skal gjøre i hoppbakken.

Debatten rundt om også hoppkvinnene skal få konkurrere i storbakken under neste års VM i Oberstdorf har skapt overskrifter de siste dagene. Lundby har frontet kampen.

Nå sier hoppstjernen at hun trenger ro inn mot kommende helgs verdenscuprenn i Hinzenbach.

– Jeg ønsker fokus på det sportslige. Jeg må få litt fred og ro for meg selv, slik at jeg kan vise enda mer styrke i hoppbakken, sier Lundby i en pressemelding.

– Det har tatt på å stå i stormen, men jeg angrer ikke på at jeg har tatt denne kampen. Nå handler alt om å få til alt jeg kan i bakken, min egentlige arena. Jeg kan ikke være likestillingsminister på heltid, tilføyer hun.

Skjermes

Lundby hoppet seg opp på pallen i begge rennene i Oberstdorf sist helg. Samtidig måtte hun svare på utallige spørsmål i storbakkedebatten.

– Jeg er mektig imponert over at Maren midt i stormen fighter om seier i begge helgens renn. Hun er profesjonell i alt hun gjør, men jeg har lagt merke til at dette tærer litt på kreftene, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Han tar grep for å skjerme Lundby i dagene som kommer.

– Fram til rennene i Hinzenbach skal alle forespørsler til Maren gå via vår kommunikasjonsrådgiver. Ikke glem at hun i en hel uke har vært tilgjengelig og svart så godt som alle som har tatt kontakt, sier Bråthen.

Raja-støtte

Mandag sa han til NTB at det er grunn til å være optimistisk med hensyn til at også Lundby får konkurrere i storbakken i Oberstdorf neste år.

Mandag kveld ga også kulturminister Abid Raja sin støtte til kampen.

Til kommende helgs verdenscuprenn i Østerrike får Lundby med seg Silje Opseth, Anna Odine Strøm og Thea Minyan Bjørseth. Sistnevnte er verdenscupdebutant.

Maren Lundby er nummer to i verdenscupen foran rennene i Hinzenbach. Østerrikske Chiara Hölzl topper, 15 poeng foran Bøverbru-jenta.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy