Høydepunkter i vinter
1819 Views

Høydepunkter i vinter

September 27, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Det var morsomt å være norsk vinteren 2021/2022. Johannes Høsflot Klæbo vant verdenscupen sammenlagt i langrenn, mens Marte Olsbu Røiseland gjorde det samme i kvinnenes skiskyting. Det er likevel Beijing-OL som peker seg ut med norske øyne. Norge klokket inn til 37 medaljer, og ble beste nasjon som i PyeongChang fire år i forveien. Skiskyting og langrenn stod for 11 av Norges totalt 16 gullmedaljer. Prestasjonene var så imponerende, at britiske Guardian stilte spørsmålet: Hva er hemmeligheten bak Norges OL-suksess?”

Tekst: Dagfinn Kern-Rosenvinge Foto: Kjell Espejord

Vi skal styre unna årsakene til de norske utøvernes fortreffelighet i skisporet og på standplass. Snarere ser vi nærmere på hvilke godbiter vi har i vente i 2022/2023.

18.-20.november: Beitosprinten (nasjonal åpning), Beitostølen
Årets viktigste helg for våre nest beste langrennsløpere. Gode prestasjoner på Beitosprinten belønnes med verdenscupdeltakelse. Fiasko betyr en sesong i Norgescupen.

24.-27. november: Verdenscup-åpning skiskyting, Sjusjøen
Sesongen åpner med et brak den siste helgen i november. Tiden vil vise om Tiril Eckhoff har rukket å komme seg over sin egen personlige smell i sesongpausen. Uansett kan vi regne med å se Marte Olsbu Røiseland, Johannes Thingnes Bø og de andre norske stjernene på startstreken.

25.-25. november: Verdenscup-åpning langrenn, Ruka
Som alltid åpner verdenscupen dypt inne i de mørke, finske skoger. Kan nordmennene hamle opp med Iivo Niskanen i hans egen bakgård?

28. desember – 6. januar: Hoppuka
I fjor ble det suveren seier til japaneren Ryoyu Kobayashi foran to nordmenn. Denne gang ønsker nok både Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud å smake på edlere valør.

6.-19.februar: VM Alpint, Courchevel Méribel
VM i 2021 bød på to overraskende norske gull i både slalåm og parallell-slalåm, med høyreiste Sebastian Foss-Solevåg i spissen. I Frankrike er det trolig våre meritterte herrer vi må stole på, men i alpint kan alt skje.

21. februar – 5. mars: Ski-VM, Planica
Planica er først og fremst kjent for skiflygning, men denne vinteren huser alpedalen i Slovenia hele verdensmesterskapet i nordiske grener. Under forrige VM tok Norge hele 13 av 24 gull. Kan vi toppe det?

10. – 19. mars – Raw Air Tour, Oslo, Lillehammer og Vikersund
Vårt eget svar på den legendariske hoppuka. I verdens mest ekstreme og intense hoppturnering teller hvert eneste hopp. I fjor var ikke Vikersund med, men i år er monsterbakken tilbake som den perfekte finale.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy