– Jeg følte meg velkommen med en gang
10338 Views

– Jeg følte meg velkommen med en gang

August 10, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Skiskyting: Hun er helt ny på det norske elitelaget, men var ikke sikker på hva som ventet før hun fikk telefonen fra trener Sverre Huber Kaas i vår.

– Jeg håpte, og hadde en god tro innerst inne, men du kan aldri være sikker før den endelige avgjørelsen blir tatt. Da telefonen fra Sverre ringte i vår og beskjeden var positiv, ble jeg utrolig lettet og glad, sier skiskytter Ragnhild Femsteinevik.

Vi møter henne på Birkebeiner Skistadion. Hun er akkurat ferdig med en kombinasjonsøkt, og kjenner endelig at formen begynner å stabilisere seg.

– Det har vært en humpete vei fra april til juli med en forkjølelse som ikke ville gi slipp. På en eller annen måte pleier sykdom å henge lenge i for min del, men nå kjennes det veldig bra.

 

 

Ragnhild Femsteinevik er hoppende glad for å være på elitelaget. Foto: Kristin Roset

 

Ragnhild Femsteinevik representerer Hålandsdal IL, og det norske elitelaget i skiskyting. Her fra hennes nåværende hjemmearena, Birkebeiner skistadion. Foto: Kristin Roset

 

Heier på hverandre

Ragnhild er fra Hatlestrand i Kvinnherad, men har bodd på Lillehammer siden 2017. Her er hun samboer med Aslak Undheim, og i disse dager driver de å flytter til en ny og større leilighet i vinterbyen. Om godt to uker fyller hun 27 år. På spørsmål om hvordan hun har blitt tatt imot på elitelaget sier hun.

– Jeg følte meg velkommen med en gang. Det har bare vært positive opplevelser. Jeg kunne dessverre ikke være med på første samlingen på grunn av sykdom, men møtte hele gjengen her på Lillehammer i slutten av juni. Deretter var vi samlet i Sandnes under Blink-festivalen og skal snart til La Vèze på ny samling. Noen av dem var godt bekjente fra før, mens noen var litt mer ukjente. Det er en fin jentegjeng, sier hun.

Elitelaget blir trent og fulgt opp av trenerduoen Sverre Huber Kaas og Patrick Oberegger, og består seg av Ragnhild Femsteinevik, Hålandsdal IL , Tiril Kampenhaug Eckhoff, Fossum IF , Ingrid Landmark Tandrevold, Fossum IF , Ida Lien, Simostranda IL , Marte Olsbu Røiseland, Froland IL  og Karoline Knotten, Vingrom IL.

– Jeg ser virkelig opp til disse jentene, og vi heier på hverandre. Jeg har mine styrker, men har også en del å lære. Det er gull verd å få trene med noen av verdens beste skiskytterjenter, og den muligheten benytter jeg meg virkelig av. Det er for eksempel veldig inspirerende å oppleve Marte Olsbu Røiseland unike erfaring på nært hold. Jeg tror jeg kan utvikle meg enda mer i tiden framover, sier Ragnhild.

Du kan lese mer om Ragnhild i kommende utgave av SKIsport.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy