1645 Views

Desember 07, 2018
Skrevet av:

Benedicte Larssen

Johannes Thingnes Bø klinte til i sporet og med én bom vant han sesongens første sprint i slovenske Pokljuka fredag.

Thingnes Bø stakk av med seieren etter imponerende langrenn og ni av ti fulltreffere i den første sprinten denne sesongen. Rennet er ikke helt ferdig, men etter at de antatt beste skiskytterne har gått i mål ligger franske Antonin Guigonnat på 2.-plass, 16,1 sekunder bak Thingnes Bø. Russiske Alexander Loginov ligger på 3.-plass.

Fortsatt er 22 år gamle Sindre Pettersen ute i løypa og med null bom ligger unggutten godt an.

I fjor var det en nordmann på toppen av pallen i fem av åtte sprintkonkurranser, og med fredagens seier fortsetter den gode statistikken for nordmennene.

Brødreduell

Tarjei Bø åpnet sterkt og ledet da han passerte etter to kilometer, etter en feilfri første skyting.

Men bak kom lillebror Johannes Thingnes Bø. Han gikk styggfort i sporet og med fem kjappe treff på standplass ledet han med 11,5 sekunder på Tarjei etter første skyting.

Inn til andre skyting ledet Thingnes Bø foran storebror på 2.-plass. Brødrene bommet begge én gang hver, men selv med bommen på stående skyting holdt den yngste stryningen ledelsen.

Thingnes Bø hadde gått på knallhardt de første rundene og gikk noe saktere etter siste skyting. Det gjorde ingenting, for ingen klarte å tukte nordmannen, som med det tok årets første verdenscupseier.

Tarjei tapte tid i sporet og havnet til slutt 29,8 sekunder bak Johannes. Det holdt til 4.-plass foreløpig, etter at de antatt sterkeste har kommet i mål.

– I går var jeg helt julepølse på tur, og i dag var det skikkelig sprut i beina igjen, så det var en stor opptur. En stor dag for familien Bø, sa storebror Tarjei til NRK etter sitt løp.

Fourcade-blemme

Henrik L’Abée-Lund gikk også godt i sporet, og bommet én gang på liggende skyting. Oslo-mannen kom skjevt ut i år med 60.-plass på 20-kilometeren torsdag, og fikk en solid revansje med en sterk 7.-plass foreløpig.

– Jeg er en helt annen person på ski i dag. Jeg trengte gjennomkjøringen i går. Nå er jeg på gang, så det her var gøy, sa L’Abée-Lund til NRK.

Martin Fourcade klarte ikke å følge opp torsdagens seier. Franskmannen gikk saktere i sporet, og med én bom ligger han på en foreløpig på 22.-plass.

Johannes Thingnes Bø fikk dermed en solid revansje etter 7.-plassen i torsdagens 20-kilometer, der Fourcade vant.

Søndag skal herrene i aksjon i jaktstart.