Johaug utelukker ikke seg selv som ankerkvinne
1624 Views

Johaug utelukker ikke seg selv som ankerkvinne

Therese Johaug avviser ikke å gå en ankeretappe for Norge og vil ikke forskuttere utfallet av en eventuell duell med svenske Stina Nilsson.

November 29, 2018
Skrevet av:

Benedicte Larssen

Jobben som norsk ankerkvinne er ledig etter at Marit Bjørgen har avsluttet karrieren. Hvem som blir arvtakeren er inntil videre et ubesvart spørsmål. Sesongens første verdenscupstafett går på Beitostølen neste helg.

Denne helgen står tre individuelle renn på programmet på Lillehammer. Der er manges øyne igjen rettet mot Therese Johaug etter seieren på 10-kilometeren i Ruka sist helg. Torsdag møtte 30-åringen pressen i OL-byen fra 1994.

Der ble jobben som ankerkvinne tema. På spørsmål om hvem som får jobben, svarte Johaug:

– Det er et godt spørsmål. Heldigvis har jeg ikke noe med det å gjøre. Det får trenerne og Vidar (Løfshus) diskutere og finne ut hva som er det beste alternativet. Vi har mange sterke spurtere på laget, men jeg tror ikke jeg skal ta på meg den oppgaven.

 

Flere kandidater

Langrennsstjernen vedgikk i neste åndedrag at hun likevel ikke er helt fremmed for å gjøre jobben dersom hun får den.

– Det hadde vært moro å gå ankeretappe for Norge en gang i karrieren. Jeg føler meg like sterk i klassisk som i skøyting, så det er spurtkvalitetene mot slutten det egentlig står på, sier hun.

Johaug pekte videre på lagvenninnene Ragnhild Haga og Astrid Uhrenholdt Jacobsen som jenter med stor fart i kroppen.

Dersom hun selv skulle få sjansen, vil ikke 30-åringen uten videre gå med på at en eventuell duell med Stina Nilsson ville endt med svensk seier.

– Det vet vi ikke før vi kommer i mål. Det kommer helt an på dagsformen. Det er vanskelig å svare på hvordan det ville endt, sa Johaug.

 

LES OGSÅ: Spår supersterk Johaug

 

Emosjonelt

Fredag innledes minitouren på Lillehammer med sprint i fri teknikk. Der får Johaug de første svarene på hvor stor fart hun har i kroppen etter to års fravær fra konkurranser.

– Det blir spennende med sprint. Jeg har ikke gått sprint på lenge, for å si det sånn, så det blir spennende å se hvordan jeg ligger an der, sa Johaug.

30-åringen er samtidig klar på at et svakt sprintresultat ikke på noen måte vil ødelegge sammenlagtsjansene i minitouren.

– Det blir et viktig renn lørdag for min del. Det er mulig å gjøre mye der, og jeg har lyst til å gå fort, sa Johaug. Lørdag skal det gås ti kilometer i fri teknikk.

Johaug innrømmer at det har vært en emosjonell uke siden verdenscupcomebacket i Ruka.

– Jeg var litt tom i hodet og sov litt dårlig natt til mandag, men jeg har brukt dagene i Oslo. Nå er jeg klar for disse rennene, sa hun torsdag.

Minitouren på Lillehammer avsluttes med 10 kilometer klassisk søndag.

NTB

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy