Jubler over randonee og hopp stor bakke kvinner på OL-programmet
1801 Views

Jubler over randonee og hopp stor bakke kvinner på OL-programmet

Juli 02, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Randonee kommer inn på OL-programmet for første gang under vinterlekene i Cortina og Milano om fire år. Hoppkvinnene skal opp i stor bakke for første gang ( foto:Foto: Rune Stoltz Bertinussen).

– Det er veldig gledelig at randonee blir en del av vinter-OL. Dette er en idrett som bare blir mer og mer populær. TV-bildene kommer til å bli spektakulære. Topptur på ski med bratte motbakker, fantastisk natur og fartsfylt skikjøring blir en fantastisk tilvekst i OL-sammenheng, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug. 

De tre randonee-øvelsene som kommer inn på OL-programmet i 2026 er: 

  • Sprint kvinner 
  • Sprint menn 
  • Miksstafett 

Skipresidenten gleder seg også over at hoppkvinnene tar steget opp i den store bakken også i OL-sammenheng. 

– Dette er et naturlig og riktig steg for hoppkvinnene. Vi har alle latt oss imponere over utviklingen på kvinnesiden i hoppsporten. Ingen glemmer da Maren Lundby sikret tidenes første VM-gull i stor bakke i Oberstdorf. I Beijing-OL var kun normalbakken på programmet, men nå får vi et mer likestilt OL-program enn noen gang. Takk til hoppkvinnene som har gått foran i kampen, sier Dyrhaug. 

 


Maren Lundby. Foto: Norges Skiforbund

En lagkonkurranse i alpint forsvinner fra OL-programmet i 2026. Fredag ble det dessverre kjent at kombinert kvinner ikke kommer inn på konkurranseprogrammet under vinter-OL i 2026. 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy