Astrid Uhrenholdt Jacobsen bestemmer skiframtid i april: – Samboeren holder meg i ørene
2194 Views

Astrid Uhrenholdt Jacobsen bestemmer skiframtid i april: – Samboeren holder meg i ørene

Januar 06, 2020
Skrevet av:

Kristin Roset

Astrid Uhrenholdt Jacobsen sier at hun har «ekstremt godt» av ikke å være skiløper på heltid. Men først i april begynner hun å tenke på om hun satser videre.

Jacobsen, som representerer Oslo-klubben Heming, fyller 33 år senere i januar. Denne sesongen har hun stått utenfor landslaget og kombinert den aktive skikarrieren med en intensiv periode som legestudent på Universitetet i Oslo.

– Det er lite som tyder på at dette er en dårlig måte å gjøre det på for min del, sier Jacobsen.

Etter seier på fredagens fellesstart og 2.-plass på lørdagens sprint, endte hun til slutt som nummer fem i Tour de Ski-sammendraget.

Likevel vil hun ikke love at hun satser for fullt som skiløper neste sesong.

– Det er sjelden at jeg tenker på det i løpet av sesongen. De gangene jeg begynner å skli fra det, så har jeg en samboer som sier: «Dette har du ikke lov å tenke på før april. Da kan du tenke på det», forteller Heming-løperen.

Hun legger likevel ikke skjul på at hun har hatt en mental opptur av ikke kun å skulle tenke langrenn.

– I sommer hadde jeg åtte uker med fulltidsjobb. Da sto jeg opp tidlig for å trene, og da jeg dro på jobb klokken 8 var jeg ikke skiløper lenger. Da var jeg en vanlig arbeidstaker, og det tror jeg hodet mitt hadde ekstremt godt av. Det mentale i det har spilt en veldig stor rolle, forteller 32-åringen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy