– Bli med og få et minne for livet
1815 Views

– Bli med og få et minne for livet

GODE MINNER: Tidligere landslagsløper Celine Brun-Lie har mange gode minner fra SKIsports Sommerskiskole. Foto: Eirik Lund Røer

Oktober 26, 2015
Skrevet av:

Eirik Lund Røer

SKIsports Sommerskiskole er ikke bare for de yngste. Nå slår tidligere landslagsløper Celine Brun-Lie et slag for at også juniorer ser verdien i å delta på sommerskiskoler.

SKIsports Sommerskiskole arrangeres for utøvere i aldersgruppen 12-17 år. Mens det tidligere var mer vanlig at mange deltok i fem av fem mulige år, har det de siste årene vært lav deltakelse fra den eldste aldersklassen. Celine Brun-Lie var selv deltaker på SKIsports Sommerskiskole og er en av dem som har deltatt i fem år. Det siste året var familien attpåtil representert med hele fire søsken.

– Fortell litt om din opplevelse av å være deltaker på SKIsports Sommerskiskole?

– Jeg har mange minneverdige opplevelser fra Dalseter. Første gangen jeg dro dit, kjente jeg ingen og var veldig spent og nervøs. Det viste seg siden at jeg fikk venner for livet det første året. Jeg ble kjent med andre løpere fra hele landet, og det gjorde det også morsommere etter hvert å reise rundt på skirenn, mimrer Brun-Lie.

Mange tøffe treningsøkter, discokvelder og pizza til lunsj sitter også friskt i minne hos den tidligere landslagssprinteren.

– Vi hadde fire treningsøkter om dagen, og jeg husker at vi så vidt klarte å gå opp trappen etter dag to. Så støle var vi. Myrfotball var alltid en slager, alle kviet seg litt for å hoppe uti, men når man ikke klarte å holde seg ren lenger, ga alle alt, og det ble nesten krig. Det var quizer, små-konkurranser og selvfølgelig disco om kveldene, fortsetter hun.

Bevar bredden

At det i dag ikke er like vanlig å delta på sommerskiskolen som junior tror Brun-Lie skyldes profesjonaliseringen i langrennssporten. Selv fikk hun med seg noen venninner fra hjemklubben Njård og fikk nok en opplevelse for livet som eldste deltaker.

– Jeg tror kanskje det er blitt for seriøst når du blir junior. Hvis du ikke er blant de beste, tenker du kanskje at nei, det der er for de seriøse. Men det er akkurat det sommerskiskolen ikke er, etter min mening, sier hun og utdyper:

– Det er en sosial happening der du kan lære masse, men aller mest kan ha det gøy. For meg har det sosiale alltid vært det viktigste, og uten bredden hadde jeg aldri blitt den skiløperen jeg ble. Derfor håper jeg de yngre kan fortsette å holde på bredden så lenge som mulig, og der er sommerskiskolen en flott arena å gjøre det på.

Sportslig suksess

Selv om det sosiale har stått i fokus hos Brun-Lie, var den sportslige gevinsten etter å ha deltatt på SKIsports Sommerskiskole stor. Om det skyldes sommerskiskolen alene, kan vi selvsagt ikke vite, men juniorsesongen gikk i hvert fall meget bra.

– Jeg kjempet i toppen av klassen min, blant annet mot Therese Johaug. Jeg hadde det kjempegøy på tur, og der spilte sommerskiskolen en stor rolle. Jeg kjente mange av konkurrentene mine fra sommerskiskolen og hadde et miljø jeg trivdes i. Det var viktig for meg, ellers hadde jeg ikke hatt lyst til å reise rundt mange helger i året, sier hun.

– Hva er dine beste minner fra SKIsports Sommerskiskole?

– Et minne jeg har fra det første året, var da jeg måtte løpe fra hotellet, ned til tennisbanen og opp igjen med et gedigent gnagsår på hælen. Da jeg kravlet over mållinjen, stod hele laget mitt og tok meg imot. Ellers husker jeg godt løping i gangene på kveldene og at det var om å gjøre å gjemme seg for vaktene, men det har jeg kanskje ikke lov å si? Eller å dusje så lenge at de eldste i de øverste etasjene gikk tomme for varmtvann, forteller Brun-Lie og ler.

– Hvorfor vil du anbefale yngre skiløpere å delta på SKIsports Sommerskiskole?

– Jeg vil anbefale unge skiløpere, uansett nivå, å delta på sommerskiskolen. Fantastiske trenere, nydelige omgivelser, muligheten til å få mange nye venner fra alle deler av landet, utfordre seg selv og lære masse er noen av tingene jeg sitter igjen med, og som jeg mener har vært med å forme meg som person og skiløper, avslutter hun.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy