Emma Kirkeberg Mørk: – Det blir nok den største skiopplevelsen i karrieren min så langt!
3844 Views

Emma Kirkeberg Mørk: – Det blir nok den største skiopplevelsen i karrieren min så langt!

Februar 17, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

JUNIOR-VM, LYGNA:
Hun skal snart ut i Lygnas VM løyper, og kjempe mot verdens beste langrenns-juniorer. Emma Kirkeberg Mørk (19) som representerer Drammens Ballklubb og Equionor Juniorlandslag ble lettet og glad over å få beskjeden om uttaket (foto: privat).

–Når det er hovedmålet for sesongen er det deilig å nå det målet om å få muligheten til å gå, så kan man deretter fokusere på å prestere i selve mesterskapet også. Det å skulle få gå junior-VM på hjemmebane blir nok den største skiopplevelsen i karrieren min så langt, og når det er på hjemmebane blir mesterskapet ekstra stort. Samtidig, håper jeg det kan gjøre at jeg kan gå inn med litt lavere skuldre, da jeg kjenner løypene godt, trives i dem og det er kjente omgivelser rundt, sier Kirkeberg Mørk.

Hvordan har vinteren utartet seg for deg til nå?

–Vinteren har totalt sett gått veldig bra. Toppløpene mine har vært i Skandinavisk Cup for senior, der jeg ble nummer fire og fem i Falun på nyåret, da i 10 km skøyting og 10 km klassisk. I tillegg hadde jeg en 8. plass på Beitostølen i samme cup før jul. Blant junior-rennene har jeg en seier og pallplasser i Norgescupen. Jeg føler jeg har tatt steg som skiløper, og har fått til flere gode løp, sier hun.

Hvilke mål har du nå like før Junior-VM braker løs?

–Målet er først og fremst å gå gode løp, og prestere på mitt høyeste nivå. Får jeg til det, skal jeg være fornøyd. Fokuset ligger på å gå godt teknisk og taktisk, og for meg er det viktig å regulere spenningsnivået med å ha fokus på hvordan rennet skal løses. Jeg har ikke stilt meg et spesifikt resultatmål, men ønsker selvsagt å være med å kjempe blant toppen, forteller

Emma bemerker seg ikke bare på langrennsski. Hun er også en meget habil friidrettsutøver.

–Jeg kommer til å konkurrere i både baneløp, i terrenget og på gate til sommeren. Selv om at hovedfokuset mitt er på langrenn nå, så er løpinga en veldig viktig og stor del av kapasitetstreninga. Jeg mener det er et av mine fortrinn, og ønsker å prestere på løpebanen også, forteller hun.

Seks spente juniorer klare til dyst på Lygna: Ingrid Bergene Aabrekk, Anna Heggen, Tuva Anine Brusveen-Jensen, Maria Hartz Melling, Marte Mikkelsplass og Emma Kirkeberg Mørk. Foto: NSF

 

Program Junior-VM på Lygna.

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy