Har fått drømmejobben
7088 Views

Har fått drømmejobben

Juli 21, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

– Det er ikke så ofte denne muligheten dukker opp, så da jeg gikk inn til intervju var jeg temmelig nervøs. Det var mange gode kandidater til stillingen, men jeg kunne bare være meg selv og gi dem mine svar. Det er uten tvil drømmejobben, forteller kvinnenes nye landslagstrener i langrenn, Sjur Ole Svarstad.

TEKST OG FOTO: KRISTIN ROSET

Vi møter Sjur Ole (41) på hjemstedet, et lite stykke utenfor Stryn sentrum. Ikke langt fra Ullsheim langrennsarena hvor han har gått sine mil på ski. Barna Noah (8) og Alida (6) leker i hagen, mens Sjur Ole kan fortelle at han allerede har hatt seg en times løpetur.

Nervøs før intervju

– Det blir ikke all verdens med trening, men jeg får tid innimellom. Det er greit å holde seg litt i form da, sier han med et smil.

Svarstad begynte jobben som landslagstrener i juni. Prosessen fra søknadsskriving til faktisk å være i trenerrollen tok forholdsvis kort tid.

– Ja, jeg sendte vel søknaden like etter sesongslutt. Bare det var en prosess i seg selv. Det var en stund siden sist jeg søkte på noe, så da måtte gamle søknader fram og finjusteres. Så var det bare å vente i spenning. Jeg visste at dette var en populær stilling, så de enorme forhåpningene hadde jeg vel ikke. Likevel ble jeg innkalt til intervju både en og to ganger. Nervene kom så absolutt da jeg møtte opp på avtalt sted utenfor Stortinget. Heldigvis gikk det bra begge gangene, sier han og ler.

Hatt to samlinger

Sjur Ole har i løpet av juni og juli måned møtt landslagsdamene på Sognefjellet og i Bø. Sammen med assistenttrener Stig Rune Kveen har de brukt de to første samlingene til å bli kjent med jentene, trent og lagt planer. Under intervjuet (slutten av juli) er det fortsatt sommerferie, og mindre treff enn det vil bli framover. Fra august blir det et tettere samlingsopplegg.

– Høstmånedene er så og si spikret. Det blir en god del samlinger, noe som er viktig siden vi alle er spredt rundt omkring i Norge. Jeg følger dem ellers opp via telefon og data. De er blant annet flinke til å sende videoklipp fra treningene. Det er nyttig verktøy når en ikke sees hver dag.

Les mer om vår nye landslagstrener i neste utgave av SKIsport.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy