Iversen: – Det var ikke noe alternativ å mislykkes
1622 Views

Iversen: – Det var ikke noe alternativ å mislykkes

Februar 24, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Emil Iversen (27) kvittet seg Lahti-spøkelset en gang for alle og vet ikke hva han hadde gjort om han hadde mislyktes under søndagens lagsprint i Seefeld.

27-åringen var langt nede etter fallet i ski-VM i Lahti for to år siden. Det ødela for et mulig gull sammen med Johannes Høsflot Klæbo. Søndag la han et perfekt grunnlag slik at Klæbo kunne sikre Norge inn til det som ble et gull.

– Det føles godt. Det var mye som sto på spill for meg i dag. Jeg gikk ganske godt på sprinten, men ikke så bra i går og jeg sto fortsatt uten medalje i mesterskap. Hadde jeg dummet meg ut i dag, så hadde det blitt en del verre gjennom intervjusonen enn det ble i går, sa Iversen.

Iversen har ikke fått det til å stemme i de mesterskapene han har gått til nå. Derfor skapte det følelser da han lyktes på VM-stadion i Seefeld.

– Dette var en liten barriere som ble brutt. For min karriere var det ikke noe alternativ å mislykkes. Da vet jeg ikke hva jeg skulle ha gjort. Det hadde vært fryktelig pinlig. Samtidig var jeg ikke spesielt redd for å gjøre det heller. Jeg var veldig innstilt på å vise hva jeg var laget av og følte at formen var betryggende selv om jeg var litt kokt i går. Jeg gikk og koste meg, sa Iversen.

Kjedelig

– Moren din Unni ropte ut etter målgang at endelig kan vi glemme Lahti?

– Sa hun det? Jeg var ikke så nervøs da jeg varmet opp, men jeg var ganske sikker på at jeg hadde noen i min nærmeste familie som var fryktelig nervøse, og spesielt min mor. Det var mye som sto på spill, men jeg visste at formen var bra og at jeg var en bra skiløper selv om jeg ikke hadde noen god dag i går. Jeg gledet meg til å vise det igjen i dag, og vi fikk en god revansje. Vi var ganske gode i Lahti også. Det var bare et lite uhell som ødela.

Iversen kaller mesterskapet i Lahti for to år siden for «fryktelig». Han sier at det var så ille som det kunne få blitt. OL i Pyeongchang ble heller ikke som han håpet. Han fikk gå lite og var ikke med på å prege mesterskapet i det hele tatt.

– Det har vært to kjipe mesterskap. Så kom jeg brukbart i gang med en 5.-plass på sprinten. I dag leverte jeg og gjorde en god jobb der framme på gode ski. Jeg ga verdens beste skiløper det utgangspunktet han trengte. Vi gjorde akkurat som vi planla og var best. Det er en drøm å komme tilbake og få denne revansjen. Det er veldig kjedelig å ødelegge, men desto bedre å bidra, sa Iversen.

Takket

27-åringen fra Meråker var spent i målområdet mens han ventet på Klæbo. Han gikk ned på kne da han skjønte at det bar mot seier. Litt etter litt kom lettelsen og smilet på plass.

Da Klæbo kom i mål til sitt VM-gull nummer to i Seefeld, var han ikke sen om å kaste seg rundt halsen på lagkameraten.

– Jeg sa tusen takk! Han er fryktelig god og i en klasse for seg selv mot slutten. Jeg er heldig som fikk gå på lag med ham. Det setter jeg stor pris på. Og det er artig å kunne bidra. Det var deilig at vi lyktes, sa Iversen.

– Det er spesielt å få til dette som to gode venner og måten det skjer på etter det som skjedde i Lahti i 2017, sa Klæbo etter det femte norske langrennsgullet hittil i mesterskapet.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy