Johaug stoler på suksessoppskriften
2627 Views

Johaug stoler på suksessoppskriften

Januar 22, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

31-åringen skal gjøre som hun pleier i dagene fram mot VM-starten i Seefeld i slutten av februar. Hun reiser til høyden. Det gjorde hun også i mesterskapene før hun ble utestengt etter brudd på dopingbestemmelsene.

– Jeg trenger noen konkurranser for å komme inn i modus, og så tror jeg suksessoppskriften blir noen uker i Seiser Alm med rolig trening og oppladning. Da skal jeg gjøre mitt beste i hvert fall, konkluderte hun etter det sterke løpet og seieren i Otepää søndag.

Det var Johaug tilbake i slag etter en drøy måneds konkurransepause.

Pausen gikk for det meste med til mengdetrening mens brorparten av konkurrentene blant annet deltok i Tour de Ski.

Nøkkel

Høydetreningen blir en nøkkel etter NM-dagene i Meråker. Der skal Johaug stille i to konkurranser. Det blir også to konkurranser på henne i publikumstunge Ulricehamn i Sverige kommende helg.

Der er det 15 kilometer fri teknikk på programmet lørdag, og søndag er det duket for sesongens andre verdenscupstafett.

Johaug venter ikke at hun vil utkonkurrere konkurrentene i VM, slik hun gjorde i Otepää.

– Jeg tviler på at det blir disse tidsdifferansene i VM. Det er en helt annen løype. Her var det løyper og et føre som jeg liker. Her blir det tidsdifferanser fordi det er en tøff løype, det snødde og ikke minst er det lang løpstid. Når det er lang løpstid blir det flere sekunder enn om vi hadde gått i 23–24 minutter., sa Johaug.

Optimist

Uansett gjør det godt for selvtilliten at ting fungerer som de skal. Idretten er sjelden vanskeligere enn som så.

– Jeg tar med meg at jeg er i bra form, og så gjelder det å gjøre de rette tingene framover. Det gjelder å ikke bli for ivrig mellom verdenscuphelgene, sa hun.

Ingvild Flugstad Østberg ble hektet av med hele 1.14 minutter på 5.-plass i Otepää.

Kanskje kan noe av det forklares med at Østberg gikk Tour de Ski og hadde sin første hardøkt etter touren på 10-kilometeren i Otepää.

Johaug hadde en annen mulighet i ermet.

– Det har vært mye rolig mengdetrening med fokus på teknikk, med noen flere intervaller den siste uken før jeg skulle hit for å få fart i kroppen, sa Johaug.

Østberg vil ikke skylde alt på touren, selv om hun var forberedt på det meste etter at hun lyktes med svært mye da hun tok sin første sammenlagtseier i Tour de Ski for drøye to uker siden.

– 1.14 minutter, det er veldig mye. Det er lang løpstid, og det er ingen ulempe for Therese, men uansett er dette utklassing de luxe. Når hun har sine superløp og de andre ikke er helt der, da blir det slik, sa Østberg.

Østberg er et klart medaljehåp på 10-kilometeren i klassisk i Seefeld selv om hun bommet på pallen i helgen.

NTB-Egil Sæther

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy