KEEP CALM AND SKI BIRKEN
1597 Views

KEEP CALM AND SKI BIRKEN

Mars 18, 2016
Skrevet av:

Melina Meyer Magulas

I morgen er dagen. Mang en stav skal brekkes, glipptak skal gøjres, merker skal tas , personlige rekorder skal jages og dueller skal stå. Det er klart for BIRKEBEINERRENNET 2016!

Gleder du deg? Er du spent? Dette er spørsmål jeg har fått hver dag de siste 2 ukene. Svaret er nei og nei. Med fare for å være litt «Debbie downer», så synes jeg ikke Birken er spesielt gøy. Jeg har jo aldri hatt noen helt forferdelige opplevelser som har medført denne avmålte begeistringen for det som egentlig er et ganske rått arrangement, men jeg føler ikke helt at det er «skirenn på ekte» når man går med sekk, og så er det alt styret rundt med seeding, dyre startnummer, logistikk etc som trekker ned for min del. Jeg klarer liksom ikke bry meg noe særlig om det.

Likevel går jeg rennet. Hvorfor? Fordi jeg vet jeg kommer til å synes det er kjedelig å være hjemme å trene når «alle andre» går Birken og det er bra uthldenhetstrening. Her snakker vi tvangstanker! I fjor gikk jeg å tok farvel med løypa og tenkte «Nå sier jeg meg ferdig med Birken, det er så mange andre interessante renn å gå i inn og utland. Her går jeg i knallsol, med en OK kropp og fine ski og ha det ikke noe gøy. Hvordan er det mulig? Hadet, Birken.»

Alle har sine issues, men jeg tenker at alle fortjener en ny sjanse. Også Birken. Så nå går jeg i meg selv, finner meg et par konkrete arbeidsoppgaver å jobbe med i godt over 3 timer og går inn for å ha det gøy! Det er mest opp til meg selv og egen innstilling hvordan dette blir. Likeledes for deg.

Så jeg håper du har arbeidsoppgavene klare for deg, en pigg kropp og klart hode. Så går vi bare så fort vi kan fra Rena til Lillehammer.

Nå skal ikke jeg ta på meg løypepoliti-hatten, men basert på tidligere erfaringer med turren oppfordrer jeg alle deltakere til å holde ører og øyne åpne (husk det er ikke lov å gå med musikk på øret), og ta hensyn til hverandre og god fremdrift i løypa så dette blir et godt minne for alle og enhver.

Om du har trent for dette siden i fjor eller bare slenger deg med i siste liten så håper jeg du får en fantastisk idretts-og naturopplevelse i morgen. Jeg ønsker deg lykke til med rennet ditt!

Melina

 

IMG_0305

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy