Klæbo sikret stafettgull når Ustjugov sprakk
1919 Views

Klæbo sikret stafettgull når Ustjugov sprakk

Johannes Høsflot Klæbos rykk sikret VM-gull for Norge på stafetten i Seefeld fredag. Han fullførte sitt eget tittel-hat trick på en ny norsk festdag.

Mars 01, 2019
Skrevet av:

administrator

I duell med Sergej Ustjugov var det ingen tvil. Klæbo hadde bedre glid og større fart i kroppen enn russeren mot slutten. Nordmannen kjørte like godt fra Ustjugov med vel tre kilometer til mål. Klæbo kunne gå jublende i mål, mens Ustjugov gikk inn til annenplass over et halvt minutt bak. Bronsen gikk til Frankrike.

– At Ustjugov skulle sprekke sånn, hadde vi ikke sett for oss. En kjempebra dag for oss, sier langrennssjef Vidar Løfshus til NRK.

– Jeg vet ikke helt om jeg tror det jeg ser, sa Martin Johnsrud Sundby til kanalen underveis mens han så Klæbo øke avstanden til Ustjugov.

Russeren var mektig irritert på Klæbo etter den individuelle sprinten tidligere i VM. Nå fikk russeren en ny nedtur mot nordmannen. Emil Iversen, Sundby og Sjur Røthe gikk de tre første etappene. Disse er nå også dobbeltvinnere i Seefeld. Klæbo ligger hakket over med tre gull på fire konkurranser.

 

Kontroll

Iversen fulgte russeren Andrej Larkov helt inn på førsteetappen der det først ble fart den siste halvannen kilometeren.

– Jeg var lettet, glad, stolt og fornøyd etter min etappe. Jeg så nesten syner på toppen av den siste bakken, sa Iversen til NRK.

Sundby gjorde så mye grovjobb og hadde med seg Finland og Russland til veksling. Sveriges Calle Halfvarsson sprakk helt mot slutten etter at han angrep i en motbakke og fikk betale for det. Formløperen Røthe var stabiliteten selv på tredje etappe der det ikke var noe hardkjør før i sluttfasen. Landslagssjef Vidar Løfshus kalte det «en søndagstur» underveis. Norge og Russland vekslet til slutt likt.

 

10 stafett-seiere på rad

Seieren var den 10. på rad i øvelsen for Norge. Det hittil siste tapet kom forrige gang ski-VM ble arrangert i Østerrike og skjedde i Ramsau i 1999. Skiverdenens mest pålitelige ankermann på den tiden, Thomas Alsgaard, ble slått i spurten. Statsminister Erna Solberg så sin første VM-øvelse fra tribunen sammen med kong Harald og dronning Sonja.

For første gang på halvannen uke slo været seg vrangt fredag. I timene opp mot start regnet det i Seefeld der det har vært strålende sol i ti-elleve dager på rad. Så kom sludd og snø og gjorde det ufyselig inn mot start. Etter en kraftig regnskur kjempet så sola seg gjennom skydekket.

Herreløperne avslutter VM med 50-kilometeren i fri teknikk fellesstart søndag. Der er Røthe og Sundby de heteste norske medaljehåpene. Se resten av VM programmet her.

 

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy