Klæbo vant sprinten i Konnerud, lar seg ikke stoppe av koronaviruset
1540 Views

Klæbo vant sprinten i Konnerud, lar seg ikke stoppe av koronaviruset

Mars 05, 2020
Skrevet av:

Kristin Roset

Johannes Høsflot Klæbo (23) er ustoppelig i langrennssprint og tenker ikke på virusproblemer: – Jeg orker i hvert fall ikke å få det!

Trønderen tok sin 17. sprintseier på rad i verdenscupen etter en ny oppvisning på Konnerud.

Søndag blir det femmil. Dagen etter går turen etter all sannsynlighet videre til fem renn i Canada og USA, frykt for koronavirus eller ei.

– Jeg prøver å være litt smart, men det er vanskelig. En ting er å bli forkjølet. Går du rundt og tenker på å bli syk, så blir du syk. Men selvsagt, jeg oppsøker ikke stedene der det er flest folk nå, sa Klæbo om den store snakkisen i samfunnet i disse dager.

Foreløpig virker det som om Kollen-helga blir gjennomført som planlagt.

Ikke vurdert

Landslagslege Øystein Andersen sa at det foreløpig ikke er blitt vurdert å droppe turen over Atlanterhavet til verdenscupavslutningen i Canada og USA.

– Vi må se på hva lokale myndigheter, det internasjonale skiforbundet (FIS) og arrangører bestemmer seg for. Vi forholder oss til det. Vi tar våre hensyn innad og utad opp mot smittevernhensyn, sier han.

Landslagslegen sier at utøverne ikke gjør så mye annerledes enn normalt.

– Vi vasker hendene flere ganger om dagen. Syke folk blir ikke med på tur, og blir folk syke så sendes de hjem. Er de for langt hjemmefra så isoleres de på rommet før de sendes hjem. Innad i troppen er det nok ganske trygt å være selv i disse koronatider.

– Er det vurdert ikke å sende folk til USA og Canada?

– Foreløpig ikke, sa Andersen på spørsmål fra NTB.

Som vanlig

Førde-løperen Gjøran Tefre sa det slik:

– Du må huske på at slik som vanlige folk har det nå med koronasmitte, slik har skiløpere det hver eneste dag hele året. Vi går rundt med Antibac i baklomma og vasker hendene hele tiden. Jeg ser overskriftene, men for meg er det vanlige dager, og det gjelder å holde seg frisk, sa Tefre.

Tefre er også en av dem som skal til verdensavslutningen på andre siden av Atlanteren.

I en sprintfinale med fem nordmenn og verdenscupleder Alexander Bolsjunov ble Håvard Solås Taugbøl nummer to etter fotofinish mot Eirik Brandsdal.

Etterpå ble Taugbøl lovet landslagsplass av sprinttrener Arild Monsen.

Brandsdal må vente på om den samme beskjeden gjelder for ham.

Søndag er det femmil i Holmenkollen.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy