Knallsterk sprintseier av Valnes i Finland
1952 Views

Knallsterk sprintseier av Valnes i Finland

Erik Valnes tok en sterk og overraskende sprintseier i den finske langrennsåpningen i Muonio fredag. Han vant den klassiske sprinten foran Alexander Bolsjunov.

November 09, 2018
Erik Valnes
Skrevet av:

administrator

Den meget sterke russeren var best i kvalifiseringen, 0,86 sekund foran Valnes, men i finalen måtte han se seg slått av nordmannen. De to var i en klasse for seg, og Valnes tok seieren med en margin på 0,35 sekund. Thomas Bing fra Tyskland ble nummer tre, slått med over fem sekunder.

Valnes vant sine heat også i kvartfinale og semifinale. Han var eneste norske semifinalist, mens det var hele åtte russere i semifinale. Blant dem som ble slått ut i semifinalen var Maxim Vylegzjanin og Aleksej Petukhov.

Valnes er fra Bardufoss og ble U23-verdensmester på sprint forrige sesong.

Tysk seier i kvinneklassen

I kvinneklassen ble det norsk 2.-plass til Anna Svendsen. Hun vant kvalifiseringen, men i finalen var tyske Sandra Ringwald først i mål. Det ble tysk også på 3.-plass ved Laura Gimmler.

Svendsen ble bare nummer fire i sitt semifinaleheat, men gikk videre på tid i tett konkurranse med Justyna Kowalczyk i det andre heatet.

Den finske åpningshelgen fortsetter med klassiske renn lørdag (10 km menn, 5 km kvinner) og avsluttes med skøyterenn søndag (15 km menn, 10 km kvinner).

 

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy