Langrennsdrømmen i Davos
3301 Views

Langrennsdrømmen i Davos

Fire dager hver januar møtes verdenseliten i den sveitsiske alpebyen for å snakke om verdensproblemene. Resten av vinteren gjør langrennsløypene, restaurantene og de majestetiske fjellene at du kan glemme verdensproblemene.

Oktober 31, 2019
Skrevet av:

administrator

Det er noe med klangen som stiger opp fra de fem bokstavene når de står ved siden av hverandre. Davos. Den sveitsiske alpebyen med det korte navnet og det mektige landskapet kan få et slumrende, norsk sinn til å våkne på rekordtid. Du kan huske ferske verdenscupseire i langrenn med Johaug og Klæbo. Og kanskje kan du minnes Dæhlies 17. verdenscupseier i akkurat denne byen i 1993.

Davos er likevel ikke forbeholdt eliten, verken den økonomiske eller den sportslige. Sammen med nabodalen Klosters, er Davos Klosters-duoen en av de mest spektakulære og innbydende langrenns-destinasjonene en kan tenke seg. Nesten uansett hvilket nivå du befinner deg på.

DE SVEITSISKE ALPER HAR ET UPÅKLAGELIG RYKTE, og dette helikopterbildet av Davos viser godt hvorfor.
DE SVEITSISKE ALPER HAR ET UPÅKLAGELIG RYKTE, og dette helikopterbildet av Davos viser godt hvorfor.

 

HØYT OG LAVT I DALENE

Reiser du fra Oslo, er Zürich bare et par timers direktefly unna. Det går daglige avganger fra Gardermoen, og når du lander i Sveits’ største by, er Davos Kloster-området to til tre timer unna med buss eller tog. Skiltingen holder sedvanlig, sveitsisk standard – du kommer ikke til å gå deg bort. Er du topptrent og vil la blikket distraheres av massive fjellformasjoner mens treningsklokka søker seg mot makspuls, vil Davos Klosters levere både i høyden og nede i dalen. Høyden gir deg storslått landskap og preparerte løyper i verdensklasse fra oktober til april, både for skøyting og klassisk. Mens dalen tar vare på deg og resten av reisefølget når dere hviler ut etter dagens første, andre eller tredje økt.

Er du en entusiast som elsker langrenn, men ikke nødvendigvis følger med på pulsen hver eneste hundremeter, vil Davos Klosters likevel ta pusten fra deg.

Felles for alle er at de kan boltre seg i 1560 (Davos) og 1200 (Klosters) meters høyde, med til sammen 100 kilometer klassiske langrennsløyper, og hele 75 kilometer med skøyte-løyper.

DE SVEITSISKE ALPER HAR ET UPÅKLAGELIG RYKTE, og dette helikopterbildet av Davos viser godt hvorfor.
DE SVEITSISKE ALPER HAR ET UPÅKLAGELIG RYKTE, og dette helikopterbildet av Davos viser godt hvorfor.

 

KVELDSLØYPER MED FLOMLYS

Hvis du virkelig vil utnytte dagen maksimalt, kan du benytte deg av fem kilometer med flombelyste kvelds-løyper.

Alle som bor mer enn en natt på hotell får et Davos Klosters Card med på kjøpet, som blant annet gir fri tilgang til alle langrennsløypene, og gratis kollektivtransport.

Ønsker du å vise at du mener alvor med hardkjøret, kan du kjøpe en firedagers treningspakke, fra nybegynnernivå til viderekommen. Du får blant annet instrukser fra profesjonelle langrennsløpere, muligheten for å teste det nyeste og beste utstyret, i tillegg til råd fra smøreeksperter.

 

EN KLASSIKER I FJELLENE

Sertig Classic arrangeres hver februar. Som navnet tilsier er dette en klassiker for tilreisende, hvor deltakerne kan velge mellom en kort løype på 13 kilometer, og en «halvmaraton»-distanse på 21 kilometer.

Løypene slenger seg gjennom Landwasserdalen, før du sklir forbi de gamle Walserbosettingene, og fortsatt gjenstår skogene og bakkene, helt til målgangen er i sikte på rundt 1900 meters høyde.

Etter en slik runde, eller en hvilken som helst tur i de luftige løypene, kan du belønne deg selv med restaurantbesøk, shopping, eller en barvisitt – eller du kan simpelthen lene deg tilbake i loungen på hotellet og nyte kald eller varm drikke. Dagen etter er det ny runde i de kritthvite løypene, og du drømmer faktisk ikke. Du er der.

ETTER EN LANG DAG I LØYPENE er det veldig enkelt å finne et sted å koble av – det finnes mengder av utesteder, restauranter og nattklubber i Davos. Her fra Pöstli Club.
ETTER EN LANG DAG I LØYPENE er det veldig enkelt å finne et sted å koble av – det finnes mengder av utesteder, restauranter og nattklubber i Davos. Her fra Pöstli Club.

 

LANGRENN:

• 100 km med klassiske løyper
• 75 km med skøyte-løyper
• 5 km med kveldsbelyste løyper (åpne til 2130 hver kveld)
• Fire skiskoler tilbyr kurs for amatører, viderekomne og avanserte løpere
• Reis lett: Du kan leie ski flere steder i området
• Sesongåpent fra oktober til april
• Bo på spesialiserte langrennshotell nær løypene

 

HOTELL – UTELIV – SHOPPING:

• Det finnes mer enn 90 hoteller i området, fra trestjerners til femstjerners
• Velg blant skihotell, sykkelhotell, familiehotell og andre tema-hotell
• Ferie-leiligheter er et godt alternativ – det finnes mer enn 1000 av dem
• Spisesteder finnes over alt – fra mindre kneipper til Michelin-stjerner og høyreiste fjellrestauranter
• Kvelds- og nattlivet består av små barer og heftige nattklubber, som ikke stenger før fem om morgenen, og du kan trille terninger på casino
• Konserter og teater er enkelt å finne
• Fortsatt tid til overs? Shoppingmulighetene finnes overalt

 

REISE:

• Både SAS og SWISS flyr daglig til/fra Zürich
• Det går både tog og buss til Davos Klosters fra Zürich
• Reisen tar rundt to timer fra flyplassen

 

MER INFO:

• Les mer om langrennstilbudet i Davos Klosters her: https://www.davos.ch/en/winter/activities/cross-country-skiing/

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy